Annonce
Viborg

Blæsevejret har krævet et kirkeligt offer: Et af biskoppens sidste store træer er væltet

De seneste dages blæst var mere, end det gamle træ kunne klare. Foto: Eskil Lyngsøe.
En kombination af råd, våd jord og kraftige vindstød har taget livet af et af biskop Henrik Stubkjærs sidste store træer.
Annonce

Viborg: Bibelen er spækket med symbolik om både træer og storme.

Hvorvidt der er tale om bibelsk symbolik i biskop Henrik Stubkjærs have skal vi lade være op til andre med større teologisk kompetence at vurdere. Men bispen har ikke desto mindre mistet et af sine allersidste store træer til de seneste dages blæsevejr.

Træet, som stod i den nederste del af haven, var ifølge biskoppens sekretær, Mette Nielsen, plaget af råd, og kombinationen af råddent træ, våd jord og heftig blæst var altså mere, end det gamle træ kunne klare.

Det store, gamle bispetræ er ikke det eneste, som har måtte lade livet under de seneste dages susen. Træet har nemlig taget et langt mindre pæretræ med sig i døden. Som om det det store, gamle træ var gået bevidst efter sin mindre nabo, har det ramt pæretræet lige ovenfra og kløvet det over i to.

Ifølge bispesekretær Mette Nielsen blev biskoppen, som i øjeblikket er på orlov, ked af at høre om træets fald, og det er endnu ikke helt til at sige, hvad der nu skal blive af det store gamle træ.

Det kan være, at det ender tilværelsen lige som det træ, Jesus beskriver i sin bjergprædiken i Matthæusevangeliet:

"Ethvert træ, som ikke bærer god frugt, hugges om og kastes i ilden."

Biskoppens sekretær forsikrer folkebladets udsendte rapporter om, at træets fald ikke vil påvirke fastelavnsfejringen den 22. februar. Der er stadig træer nok at tage af i haven, når der skal hænges tønder op og kåres kattekonger og -dronninger.

Det store gamle træ stod i den nederste del af biskoppens have. Foto: Eskil Lyngsøe.
Træet er på ubarmhjertig vis ramt direkte ned i et nærtstående pæretræ, som er blevet delt i to. Foto: Eskil Lyngsøe.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce