Annonce
Bjerringbro

Et kig ind i maskinrummet: Grundfos har indviet sit nye museum

Side om side kunne far og søn, Niels og Poul Due Jensen klippe snoren til Grundfos' nye museum - The Factory. Foto: Morten Pedersen
Grundfos indviede sit nye museum, der har fået navnet The Factory
Annonce

Bjerringbro: - Vi har ventet rigtig længe på denne dag - siden maj - derfor vil I også bemærke, at der er meget rent på museet - og gulvene kan simpelthen ikke poleres mere.

Sådan indledte Poul Due Jensen sin tale til gæsterne i forbindelse med indvielsen af Grundfos' nye museum på Birkevænget i Bjerringbro,  et museum der har været en del år under vejs, og som oprindeligt skulle have været indviet i maj.

Men ligesom med så meget andet blev det forhindret af Covid-19, og i stedet blev det denne fine fredag i september, at museet endelig slog dørene op og samtidig  markerede pumpevirksomhedens 75 års jubilæum, hvis store fest er flyttet til næste år.


Det er lige her, hvor vi står nu, at Grundfos' historie begyndte, for det var i 1938, at mine bedsteforældre købte et hus på Østergade og lidt over 75 år siden, at Poul Due Jensen modtog den første ordre på en pumpe

Poul Due Jensen, Group Executive Vice President hos Grundfos.


The Factory er navnet på museet, der udover at være tilgængelig for alle ansatte på Grundfos, også er åbnet op for offentligheden den første weekend i hver måned.

Udstillingen er inddelt i forskellige temaer og giver både indblik i processen og produkterne. Foto: Morten Pedersen

- Det er lige her, hvor vi står nu, at Grundfos' historie begyndte. Det var i 1938, at mine bedsteforældre købte et hus på Østergade og lidt over 75 år siden, at Poul Due Jensen modtog den første ordre på en pumpe, fortalte barnebarnet Poul Due Jensen, der i dag er Group Executive Vice President hos Grundfos.

Annonce

Gammel skrammel

Derfor er det også meget passende, at det nye museum, der præsenterer et vigtigt indblik i virksomhedens industri- og teknologihistorie, er etableret på denne matrikel.

- Vi åbner for en lille "black box"og lader fok kigge ind i maskinrummet - dog uden at afsløre alle vores hemmeligheder, dem må i vente med at få til 150 års jubilæet, sagde han med et smil, inden han overlod talerstolen til sin far Niels Due Jensen, der har fostret ideen om museet.

- Det var mens vi gik og renoverede mit gamle barndomshjem i Østergade, som nu også er et museum, at jeg fik ideen til, at vi også skulle lave et produktionsmuseum - før det var for sent, sagde Niels Due Jensen og beskrev efterfølgende, hvordan mange nye ansatte gennem tiden havde ment, at det "gamle skrammel", der altså nu står på museet, burde smides ud.

Naturligvis var en stor del af Due Jensen-familien repræsenteret ved indvielsen.  Foto: Morten Pedersen

Selv havde han taget en grundig runde på museet nogle dage tidligere og var meget fascineret af udstillingen og de tekniske landvindinger, der står udstillet i museet. Han mindede deltagerne om, at der foruden alle maskinerne også har været en lang række medarbejdere der gennem årene har udviklet disse maskiner og mennesker, der har stået ved maskinerne.

- Lad os ikke glemme dem, sagde han og påpegede, at han selv måtte være en af de ældste ansatte i virksomheden.

- 60 år i år, så jeg burde nok også være på museum, sagde han med sine karakteristiske lidt tørre humor, inden han sammen med Poul Due Jensen klippedt snoren over til det nye museum, og gæsterne fik lejlighed til at komme indenfor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pihl: Jeg stemmer imod en rigsretssag!

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Viborg FF For abonnenter

Assistenten var tilfreds efter 2-2 mod AGF: - Fik svar på mange ting

Annonce