Annonce
Sport

"Blanke pletter" i træningsplanen skal betales tilbage i foråret

Til årets første træningsdag havde Steffen Højer masser af spillere at koste rundt med. Men da folkebladet mødte ham onsdag, var han 'alene' ude på Kirkebækvej. Arkivfoto: Morten Dueholm

Viborg FF's træningsprogram ser anderledes ud end hos mange af konkurrenterne i 1. division. Kun fire af syv ugedage møder spillerne til træning - spillerne har ikke fri, men træner hjemmefra, og det håber man giver bonus, når oprykningspladserne skal fordeles.

Viborg: Det er onsdag. Klokken er 12. Stedet er Kirkebækvej.

Normalt er parkeringspladsen på det her tidspunkt godt fyldt op med Viborg FF-truppens biler, men i dag er der nærmest gabende tomt.

Eneste udfordring i at få en parkeringsplads er den Carlsberg-lastbil, der holder på tværs af parkeringspladsen, mens chaufføren er ved at læsse øl og vand til kantinen af.

Indenfor er der også tomt, men fra administrationsdelen af bygningen dukker VFF-træner Steffen Højer op i døren.

- Hej, der var du, konstaterer han, med henvisning til, at det faktisk er svære at finde hinanden, når der er tomt på Kirkebækvej, frem for når man som journalist og træner er vant til at møde hinanden ved sidelinjen efter en træning.

Men denne dag er der ingen træning - og derfor ingen spillere.

Viborg FF spiller ikke nogen træningskampe i de første fire uger, og der er flere "blanke pletter" i ugeprogrammet hos spillerne. Hver onsdag samt lørdag og søndag - med undtagelse af en enkelt lørdag med et indendørs fodboldarrangement med fans og sponsorer - skal Viborg FF's spillere nemlig ikke møde ind på Kirkebækvej. Men det betyder ikke, at de har fri.

- Vi har valgt at holde dem væk fra anlægget de første weekender. Fra næste lørdag (hvor Viborg FF spiller træningskamp mod Vendsyssel, red.), så kører vi på i hver eneste weekend frem til sommerferien, fortæller Steffen Højer, efter han har sat sig i stolen på trænernes kontor.

- Vi giver dem frihed, men den er ikke større, end de har individuelle programmer for, hvad de skal lave derhjemme med deres pulsbælte på.

Annonce

Gode rammer - glade spillere

Hvis man sammenligner Viborg FF's træningsprogram med rækkens nummer 2, Silkeborg, så har Viborg FF 27 indlagte træningspas på anlægget og nul kampe i januar, mens Silkeborg har 32 træningspas på anlægget og to kampe.

Men Steffen Højer tror ikke på, at flere dage på anlægget giver en naturlig fordel. Han har en anden filosofi.

- Jeg håber, at vi kan skabe nogle gode rammer, der giver nogle glade spillere. Glade bliver de blandt af at få det, som de fleste mennesker har hver eneste uge. Mine spillere bliver i hvert fald sindssygt glade, hvis de kan få en weekend fri. Kan man gøre det her i starten, hvor de bare kan få lov til at træne derhjemme, så er deres familier også glade, siger Steffen Højer.

Men det er ikke kun af godt hjerte, træneren giver spillerne fri. Han forventer en modydelse.

- Jeg regner helt klart med, at de betaler tilbage hen over foråret. Vi tror på, at spillerne er topmotiveret, og vi har samtidig trygheden i, at de passer deres løb og træning, da vi se deres arbejdsindsats i vores system (registrering af puls og belastning, red.).

Og når det spidser til sidst i maj, så tror Steffen Højer på, at lidt ekstra frihed i den ene ende kan være afgørende i den anden.

- Glade spillere skal gerne betyde, at vi kan presse dem til det alleryderste. At de vil gå hele vejen for os, og at gå hele vejen betyder, at de får os op i Superligaen, siger Steffen Højer og runder af:

- Hvis din chef laver gode arbejdsforhold for dig, så bliver du også mere motiveret og tager ofte mere ejerskab for opgaven, og det synes jeg egentlig, at spillerne er gode til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Christian Sørensen efter to kampe og et point: - Lang pause er ingen undskyldning

Annonce