x
Annonce
Rundt om Viborg

Blev overtalt: Formand for borgerforening fortsætter alligevel

Anlægget i Frederiks har blandt meget andet godt en legeplads og et hus med toilet og madpakkeskur. Men især toilettet bliver der af og til øvet hærværk imod, og det ærgrer borgerforeningen, der står for drift og vedligehold af lystanlægget. Arkivfoto
Ulla Brendstrup havde bebudet sin afgang, men blev overtalt til at fortsætte som formand for den meget aktive Alhedens Borgerforening i Frederiks.

Frederiks: Mange af forårets generalforsamlinger i foreninger og organisationer er blevet udskudt på grund af Covid-19-pandemien. Men Alhedens Borgerforening nåede lige at holde sin årlige generalforsamling, før det meste lukkede ned eller blev aflyst, og derfor fik foreningen både gjort status og set fremad med blandt andet bestyrelsesvalg.

Formand Ulla Brendstrup aflagde bestyrelsens beretning, og hun omtalte en lang række aktiviteter og arrangementer, som borgerforeningen i Frederiks har stået for eller været involveret i i årets løb.

Det største nye tiltag, som blev til sammen med en række andre af byens foreninger, var efterårets Kartoffelfestival. Den blev en succes. Dog for borgerforeningens vedkommende med underskud til følge, fordi fællesspisningen blev næsten dobbelt så dyr som forventet, da man i stedet for at kunne få maden i cafeteriet i Alhedens idræts- og kulturcenter måtte købe den "udefra".

Kartoffelfestivalen bliver dog med stor sandsynlighed gentaget i år, forberedelserne er i gang.

Forud for generalforsamlingen i borgerforeningen var der nogen usikkerhed i forhold til, om bestyrelses-kabalen ville gå op, idet tre medlemmer, blandt andre formanden, havde bebudet deres afgang.

Det lykkedes dog igen at få en fuldtallig bestyrelse. Formand Ulla Brendstrup lod sig overtale til at fortsætte, og Birgit Kolstrup Rudbæk og Connie Stentebjerg gik ind i bestyrelsen som nyvalgte. Dog med den tilføjelse, at der var tale om et comeback for Connie Stentebjerg.

Annonce
Ulla Brendstrup ville egentlig været gået af, men lod sig overtale til at tage et år mere på formandsposten i Alhedens Borgerforening. Arkivfoto: Jens Ingolf Nørgaard

Pakhus og anlæg

Alhedens Borgerforening har i det daglige et vidtspændende virke i Frederiks. Foruden en række arrangementer er det blandt andet driften af Pakhuset, en slags byens medborgerhus, og Anlægget, der fylder.

Pakhuset bliver anvendt til en lang række formål. Som rastehus for forbipasserede på Alhedestien, som møde- og undervisningslokale, til fester og sammenkomster og meget mere.

Anlægget har nogle af de samme funktioner - bare udendørs - for byens borgere. Der er legeplads, madpakkeskur, toilet, sheltere og meget andet. Lystanlægget giver dog også en række udfordringer, som det hedder på nudansk. Blandt andet toilettet og sheltere er af og til udsat for hærværk, lige som græsplæner og gangstier bliver fræset op af knallertkørere. Man har også fået en plæneklipper stjålet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce