Annonce
Viborg

Blev selvstændig og fandt vejen ud af stress

Anelise Dahlstrøm Severinsen kommer oprindeligt fra Brasilien, men forelskede sig i den danske kultur og i en dansk mand. Hun har nu boet i landet i 11 år. Foto: Morten Dueholm

Anelise Dahlstrøm Severinsen arbejdede tidligere for flere store virksomheder, men gik ned med stress. Nu er hun tilbage med eget firma.

»Jeg gik helt i sort. Jeg glemte ting og havde lyst til at græde hele tiden«.

I øjeblikket har Anelise Dahlstrøm Severinsen lånt et skrivebord hos Manifesto i Toldboden. Her får hun sparring, rådgivning og sociale indspark i hverdagen som selvstændig.

Sådan fortæller 33-årige Anelise Dahlstrøm Severinsen om den psykiske tilstand, hun var i, lige inden hun blev sygemeldt med stress omkring 2012-2013. Derefter var hun sygemeldt ad flere omgange, indtil hun sagde sit job op og meldte sig helt ud af arbejdslivet.

I november 2014 kom hun helt ovenpå igen og startede firmaet Wemakegraphics sammen med sin forretningspartner.

Annonce

Ikke en pligt

Der er sket meget siden 2014, og Anelise Dahlstrøm Severinsen er nu ene ejer af firmaet Stepforward, som Wemakegraphics udviklede sig til i 2015. Partnerskabet gik ikke, som det skulle, så for få måneder siden gik forretningskvinderne hver til sit.

»Det er næsten som at starte forfra. Nu har jeg kun mine egne kompetencer at tilbyde, så flere ting skulle på plads, inden jeg kunne fortsætte alene,« fortæller Anelise Dahlstrøm Severinsen.

At blive selvstændig erhvervsdrivende har betydet meget for hende, og arbejdet er stressende på en bedre måde, end hun tidligere har oplevet.

»Før føltes det som en pligt at tjekke og svare på mails om aftenen. Nu er det ikke længere sådan, for jeg elsker mit arbejde. Det er det, jeg brænder for,« siger hun.

En anden bonus ved iværksætterlivet er fleksibiliteten.

»Jeg havde tidligere dårlig samvittighed over, at jeg ikke havde nok tid med mine børn. Det har jeg nu, og det betyder meget for mig,« fortæller den 33-årige forretningskvinde, som bor sammen med sin mand og børn i Hald Ege.

Oprindeligt kommer Anelise Dahlstrøm Severinsen fra Brasilien, men flyttede til Danmark for at studere. Livet i Danmark bed sig fast i hende, og hun har nu boet her i 11 år.

Det danske navn kommer fra hendes morfar, som var skyld i, at det lige var Danmark, hun i sin tid valgte at rejse til.

Annonce

Armbånd og Facebook

Da Anelise Dahlstrøm Severinsen var barn i Brasilien, startede hun iværksætteri i det små.

»Jeg lavede små armbånd og solgte dem. Det var en dårlig forretning, men det var sjovt,« fortæller hun og smiler.

Siden er hun blevet cand. merc. i business performance management fra Handelshøjskolen i Aarhus, BSS. En uddannelse, som bragte hende forbi Mærsk, Grundfos og Vestas.

Nu arbejder hun med sociale medier, som ikke umiddelbart var en del af hendes uddannelse, men en ting hun af ren interesse har valgt at arbejde med. Med firmaet Stepforward hjælper hun virksomheder med at synliggøre sig på det sociale medie Facebook.

Hun tilbyder både hjælp til virksomheder, som slet ikke er på Facebook, og virksomheder som gerne vil blive endnu bedre til mediet.

Anelise Dahlstrøm Severinsen er dog ikke den eneste, som tilbyder den slags ydelser. Hun er én blandt mange, der arbejder med sociale medier og online markedsføring.

Hun håber, at hun inden for den nærmeste fremtid kan leve fuldt ud af sit firma Stepforward, og derfor gør hun også noget ud af at adskille sig fra lignende firmaer.

»Samarbejdet med virksomhederne må også gerne være lidt personligt. Jeg tilbyder et samarbejdende partnerskab og giver ikke bare teorier og strategier, de kan følge«.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce