Annonce
Erhverv

Blev skisliber ved et tilfælde - nu er han den eneste i Viborg

43-årige Thomas Kortbæk har kastet sig ud i arbejdet som skisliber med virksomheden Viborg Skiservice, efter han opdagede en maskine ved et tilfælde for to år siden. Foto: Morten Pedersen
Da Thomas Kortbæk for to år siden opdagede, at der stod en skisliber-maskine hos Steffenauer Auto i Viborg, blev det startskuddet til enmandsvirksomheden Viborg Skiservice, der tilbyder voksning, slibning og reparation af alpine ski.

Viborg: Thomas Kortbæk er en entusiastisk skiløber - og lidt af en grejnørd.

Derfor har han mange gange selv stået i garagen og håndslebet sine og familiens ski, inden de gerne to gange om året stod på ski ned ad pisterne.

Selvom selvgjort er velgjort, var det også en tidskrævende proces, og derfor rumsterede tankerne også, når Thomas Kortbæk havde alenetid med sine ski: "Hvem der bare havde en skisliber-maskine".

Annonce

Og det havde Finn Jönsson, skulle det vise sig.

Det fandt Thomas Kortbæk ud af i 2020, da han som serviceleder hos grossistvirksomheden F&H frekventerede værkstedet med arbejdsbiler og så, at der netop her af alle steder stod en skisliber.

- Jeg fandt ud af, at den tilhørte Finn Jönsson, som havde fået lov til at stille maskinen oppe i et hjørne på værkstedet. Jeg tog kontakt til ham, og vi endte med at finde ud af, at jeg kunne købe halvparten af den, fortæller Thomas Kortbæk.

Der repareres, slibes og vokses hos Steffenauer Auto, når mekanikerne på værkstedet er gået hjem. Foto: Morten Pedersen

Siden endte Thomas Kortbæk med at blive fuld ejer af slibemaskinen, og han havde linet sin virksomhed Viborg Skiservice op med logo, Facebook-gruppe og hjemmeside, og han havde markedsføring klar til at fortælle folk, at man kunne få slebet, vokset og repareret sine ski hos ham - der kom bare ikke nogen, det første år.

- Jeg sleb mine egne ski som de eneste, lyder det med et lille grin fra Thomas Kortbæk - for ja, corona-pandemien kom i vejen og forhindrede folk i at rejse på skiferie, og dermed var behovet for at få ordnet ski heller ikke til stede.

- Det var jo ikke lige det, jeg havde regnet med. Men nu er jeg i gang med det, som jeg kan kalde det første år, og så håber jeg, at folk bliver opmærksomme på, at jeg tilbyder denne her service som den eneste i byen, lyder det fra Thomas Kortbæk.

En hurtig Google-søgning viser, at Thomas Kortbæk formentlig har ret i, at han er Viborgs eneste skisliber. Man skal umiddelbart en tur til Skive, Randers, Silkeborg og så videre, hvis man vil klargøre sin ski hjemmefra.

200-300 par ski

Udover at Thomas Kortbæk selv har nemmere ved at få ordnet sine egne og familiens ski, forventer han at kunne hjælpe en pæn portion lokale skientusiaster med at få udstyret i orden.

Han fortæller, at Finn Jönsson havde omkring 200 par ski i løbet af en sæson, og Thomas Kortbæk håber selv at nå op omkring 200-300 par i løbet af denne skisæson.

- Det er jo et job ved siden af mit "rigtige" arbejde, og jeg er i øvrigt også padelinstruktør om aftenen. Så det hele skal passes ind i hverdagen, men mine piger er blevet store, så jeg har tiden til det, siger Thomas Kortbæk, der denne eftermiddag netop er ved at pakke 20 par ski, som han skal have med ud til Steffenauer Auto.

- Jeg modtager og sender skiene med folk hjem igen fra privaten, men maskinen står stadig ude ved Steffenauer Auto. Morten (Steffenauer, red.) har været så flink at lade mig bruge værkstedet, så længe jeg gør det om eftermiddagen og aftenen, hvor de ikke er der – for maskinen sviner og larmer lidt, fortæller Thomas Kortbæk, der ikke regner med at blive særligt rig af sin sidegesjæft.

- Det må da gerne blive et fint supplement til skiferien. Og jeg kan jo lidt selv styre, hvor meget jeg tager ind. I første omgang skal jeg også finde ud af, hvor stort markedet er i Viborg, lyder det fra Thomas Kortbæk, der forventer det største rykind af ski, når vi nærmer os uge 7.

Nu er jeg i gang med det, som jeg kan kalde det første år, og så håber jeg, at folk bliver opmærksomme på, at jeg tilbyder denne her service som den eneste i byen.

Thomas Kortbæk, indehaver Viborg Skiservice
Annonce

Torben er stud. bådebygger: - Min drøm er at bygge klassiske træskibe

Viborg For abonnenter

Bekymringer for Viborgs ve og vel: - Uanset hvad vil det være et fremmedlegeme og et indgreb i byens kulturarv

Danmark

Torsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Godt nyt fra energiselskab: Varmepriser stiger langt mindre end forventet, men der skal konstant holdes øje med energipriserne

Bjerringbro For abonnenter

Ny rapport: Stor risiko for 'katastrofe-regn' som det, der oversvømmede store dele af Tyskland sidste år

Alarm 112

To næsten ens uheld på samme vej med fire timers mellemrum: 15-årig cyklist kørt til tjek på skadestuen

Debat For abonnenter

Borgerværn til forsvar for midtbyen eller hvad?

For abonnenter

Effektiv fidus til at undgå tårnhøje el- og gaspriser: Folk køber brændeovne og bygger skorstene i hobetal

Erhverv

Iværksætter-succes: Gymnasieelever fra Viborg får penge med fra Løvens Hule

Bjerringbro For abonnenter

Frygter kæmpe svinebrug: Hvordan kan svinestalde blive en harmonisk del af landskabet?

Bæredygtighed

Fem gode råd til SMV'er: Sådan tager du hul på den grønne omstilling

Viborg For abonnenter

Viborg Varme holder fast: Fjernvarmepriserne stiger som allerede meldt ud - hverken mere eller mindre

For første gang i to år: Storm rammer Danmark

Viborg FF For abonnenter

Cheftrænerløs spillertrup holder kursen - hverdagen går videre uden Lars Friis

Viborg For abonnenter

Et liv med angst og ambitioner: Usædvanlige omstændigheder gjorde Johannes til hele Viborgs borgmester

Viborg

Flere penge på kviktest: Restriktioner ophører, men Falck forsætter med at teste - også i Viborg

Annonce