Annonce
112

Blev skudt af politiet efter amok-tur gennem Viborg: 34-årig skal fortsat sidde fængslet

Politiets efterforskere var 5. november massivt til stede ved den 34-åriges bopæl i det nordlige Viborg. Arkivfoto: Eskil Lyngsøe.
I begyndelsen af november fik en 34-årig mand aktiveret en stor del af de lokale politistyrker, da han over mere end to timer blev set flere steder i byen med en pistol. Ifølge sigtelsen smadrede han også en del ruder og overfaldt en ung kvinde i Sct. Mogens Gade, og han endte med at blive skudt i armen.
Annonce

Viborg: Den 34-årige mand, som natten til 5. november blev skudt i armen af politiet på sin bopæl i det nordlige Viborg, har fået sin varetægtsfængsling forlænget med yderligere fire uger.

Det står klart efter en fristforlængelse ved Retten i Viborg torsdag middag, således at manden nu skal sidde indespærret i hvert fald frem til 2. januar.

Ved grundlovsforhøret 7. november blev manden i første omgang, tydeligt svækket og iført en dyne fra sygehuset, fængslet frem til denne uge.

Den 34-årige er sigtet for intet mindre end 15 forhold af grov vold, indbrud, hærværk og trusler. Alle disse sigtelser fik manden skrabet sammen i løbet af natten til 5. november, og det hele tog sin begyndelse på værtshuset Café Børsen i Gravene.

Her havde manden indfundet sig i besiddelse af en våbenlignende hardball-pistol, som han kort efter klokken 23 brugte til at true bodegaens barpersonale med. Da han forlod værthuset, slog han omkring fem huller i dets hoveddør.

Da Café Børsens personale tilkaldt politiet, var manden ifølge sigtelsen allerede gået ned i Sct. Mogens Gade, hvor han smadrede ruder i forskellige ejendomme, og hvor han også truede en tilfældigt forbipasserende med sin pistol.

Annonce

Begrundet mistanke

I den historiske gade i midtbyen brød han også ind i to forskellige lejligheder - hvoraf han i den ene overraskede den kvindelige beboer, som var gået i seng. Han overfaldt den unge kvinde og slog hende angiveligt i hovedet med pistolskæftet, så hun fik en flænge og senere flygtede fra ejendommen sammen med sin overbo.

Herefter fortsatte den mistænkte mod Søparken, hvor et vidne så ham gå rundt med pistolen fremme.

Det hele endte med, at den 34-årige ifølge sigtelsen fik sin mor til at hente sig og give et lift hjem til bopælen på Arildsvej, hvor han, efter at moren og hans bror var flygtet fra huset, som politiet havde omringet, forskansede sig, indtil politiet skød ham i armen, og at han omkring klokken 1.20 overgav sig.

Politiet på stedet så ham også sigte mod betjentene med noget, som kunne ligne et automatvåben.

Retten valgte for fire uger siden at varetægtsfængsle ham på grund af begrundet mistanke om at have begået alle disse forhold, og nu vil han altså sidde indespærret i mindst fire uger frem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Sport For abonnenter

Følelsen af en god sæsonstart - Viborg FF har lagt godt fra land uden at ramme hverken top- eller bundniveau

Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce