Annonce
Rundt om Viborg

Blomstergården er klar med en temadag

Hosta, der her  ses som bunddække under træerne, er blevet meget populære i de senere år. Privatfoto
Annonce

Viborg/Batum: Parken på Blomstergården ved Viborg i Batum har været åben siden 1. maj, men det er først med den seneste lempelse af corona-restriktionerne, at Blomstergården for alvor kan holde arrangementer. Det sker første gang søndag den 28. juni, hvor Blomstergården holder tre rundvisninger klokken 11, 13 og 15 med planten hosta som gennemgående tema.

Hosta er blevet moderne i haverne. Ikke mindst fordi den i dag findes i flere tusind varianter fra nogle, der kun er få centimeter til planter med en omkreds på en meter. Der er planter med ensfarvede grønne blade, der kan variere i mange blågrønne nuancer. Andre planter har forskellige mønstre af hvide og gule nuancer. Hosta er en meget vinterfast plante, der er god til kant, som bunddække eller bare som enkeltstående. Den passer godt ind i den moderne have, da den kræver meget lidt pasning og kan stå på den samme plads i årevis, uden at den bliver delt eller på anden måde skal omplantes. Forårsløg er gode naboer til hosta.

Nogle dyrker hosta alene for bladenes skyld og klipper decideret alle blomsterknopper af for at nyde de flotte blade. Andre tager blomstringen med. Blomsterne er klokkeformede, og der findes sorter med hvide og lilla nuancer afhængig af sort. Det er også sortsbestemt, hvornår de blomstrer, men blomstringen finder oftest sted i juli-august.

På rundvisningerne vil Blomstergårdens daglige leder, Villy Mougaard, fortælle om alle aspekter ved dyrkning af hosta. Han vil også fortælle, hvordan man kan forsøge at lave sin egen helt specielle hosta.

Annonce
Annonce
Viborg

En hård nød at knække på Mellemvej

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Mindeord om Tove Nielsen

Viborg

Ny, stor Aldi åbner sidst på året

Annonce