Annonce
Sport

BMX-søskende mod hårde odds ved prisuddeling

Chris T. Christensen og Simone T. Christensen er nomineret til henholdvis Årets Talent og Årets BMX-rytter. Foto: Morten Dueholm.

Simone og Chris T. Christensen er blandt de nominerede ved Danish Bike Award, men de tror, det bliver svært at få priser med hjem fra showet i København.

Annonce

Simone Tetsche Christensen og lillebroderen Chris Tetsche Christensen fra Bjerringbro BMX har før været nomineret til fornemme priser - og dermed er det langtfra nyt for dem at skulle deltage ved cykelsportens store hyldestfest, Danish Bike Award, der i år finder sted i Cirkusbygningen i København den 27. november.

Men selv om de begge har været med før, så er det altid specielt at blive nomineret til en af de prestigefyldte priser.

»Man bliver altid rigtig glad for sådan noget. Det betyder jo, at folk har set og lagt mærke til en. Det er en god følelse at have. Men man bliver også lidt nervøs. Jeg er jo nomineret sammen med en, der har vundet OL-guld, så det er nogle store gutter, som jeg er oppe mod,« siger Chris T. Christensen, der er nomineret til Årets Talent.

Dermed er han i konkurrence mod blandt andre Lasse Norman Hansen, der i London henrykkede befolkningen ved at vinde OL-guld.

»Jeg føler jo ikke selv, at jeg er en af de helt store gutter, men det må jeg jo på en måde være,« siger den beskedne Bjerringbro-rytter.

»Det giver ikke rigtig nogen mening, at jeg er blandt folk, der har vundet OL-guld og EM på landevej. Så jeg har ingen forventninger overhovedet. Det vil nok være fortjent, hvis Lasse, der vandt OL, fik prisen. For uanset hvad var det fantastisk, det han gjorde. Men jeg vil selvfølgelig blive overdrevent glad, hvis jeg vandt over én, der har vundet OL,« siger Chris T. Christensen, der naturligvis glæder sig til igen at være en del af de store show i København.

»For mig er det jo en oplevelse at få lov til at se alle de her kendte ryttere. Sidste år sad jeg ved siden af Nicki Pedersen, og det var jo kæmpestort. Men jeg ser ikke mig selv som en af dem. Jeg har jo ikke noget stort navn endnu,« sagde Bjerringbro-rytteren, der er med for tredje gang - alle gange har han været nomineret til Årets Talent, men endnu har han ikke vundet prisen.

»Men måske tredje gang er lykkens gang,« smiler Chris T. Christensen.

Annonce

Svært at overgå

Storesøsteren Simone T. Christensen har derimod prøvet at tage en pris med hjem fra København. Sidste år vandt hun titlen som Årets BMX-rytter - og igen i år er hun nomineret til den fornemmen BMX-pris.

»Det er vildt fedt at være med igen. Der er jo nye navne med i år. Blandt andet Morten Therkildsen, der var med ved OL, så det bliver da meget spændende at se, hvem der vinder i år,« siger Simone T. Christensen, der peger på, at der skal meget til at overgå oplevelsen fra sidste år, hvor hun skulle på scenen for at hente sin pris og sige et par år foran de mange kendte mennesker i salen.

»Det var en stor oplevelse, at jeg kunne stå og fortælle om min sport, for den er ikke særlig stor og får ikke særlig meget opmærksomhed. Så jeg håber, at jeg får den oplevelse igen. Men det bliver svært i år,« siger hun.

»Jeg synes, at jeg har lavet gode resultater trods mine skader, men jeg er oppe mod en OL-deltager. Og OL er det største og det, som alle drømmer om, så det vil være klart fortjent, hvis Morten Therkildsen vinder den,« siger Simone Therkildsen, der allerede har forberedt sig en smule til award-showet.

Hun har nemlig været ude og købe nyt tøj til den store fest. Det har lillebroderen ikke - og ingen af dem er begyndt at forberede en eventuelt takketale.

»Den tror jeg bare, at vi tager når vi står deroppe, hvis det kommer til det. Det kommer nok til at køre på nerverne det hele alligevel,« siger Chris T. Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce