x
Annonce
Rundt om Viborg

Bodil og Svend sagde ja til hinanden

Bodil Mortensen og Svend Pedersen blev lørdag gift i vammen Kirke. Foto: Lars Rasborg

Bodil Mortensen og Svend Pedersen fra institutionen Fynbohus blev lørdag gift i Vammen Kirke. Og de havde begge glædet sig rigtigt meget til den store dag.

Vammen: - Jeg elsker dig rigtigt højt, ikke også Bodil.

Svaret er et højt ja, og der bliver rakt ud og flettet fingre.

Der er ægte kærlighed i luften lørdag formiddag på den selvejende institution Fynbohus i Vammen. Her bor 22 fysisk og psykisk udviklingshæmmede, og lørdag skal to af beboerne - nemlig 50-årige Bodil Mortensen og 63-årige Svend Pedersen giftes i Vammen Kirke. Den dag har de glædet sig rigtigt meget til, og de er også både spændte - og lidt nervøse - men klar til at sige ja til hinanden klædt i hvid skjorte og gråt jakkesæt og helt i hvidt med både slør og brudebuket med røde roser - lige som Bodil gerne vil have det.

Svend Pedersen har boet på Fynbohus i 17 år og Bodil Mortensen i fire år, og allerede for tre år siden blev de to forlovet. De kendte dog hinanden fra gamle dage, og har tidligere været kærester. Dengang kom Bodil på besøg hos Svend på Fynbohus, og de gik til samme aktiviteter på Ekkohøj - et aktivitetscenter ved Vibohøj i Viborg. I en periode var de fra hinanden igen, men kærligheden blomstrede straks op igen, da Bodil Mortensen også flyttede ind på Fynbohus - oven købet i værelset lige ved siden af Svend Pedersen.

- Jeg har altid været glad for Bodil, og nu har vi kendt hinanden i 25 år. Vi spillede også bowling sammen på Ekkohøj, og der smilede hun altid til mig, og det var hende, der overrakte pokalen, når jeg vandt, husker Svend Pedersen, mens Bodil smiler bredt og nikker.

Annonce
Sognepræsten i Vammen Trine Munk Kristensen stod for vielsen. Foto: Lars Rasborg

Mange frierier

Pædagogerne Laila Christensen og Dorthe Nielsen er faste på Fynbohus, og de fortæller, at brylluppet har været længe undervejs.

- Svend har friet masser af gange, og Bodil siger altid ja. Så nu skulle det være, siger Laila Christensen.

De nygifte skal dog ikke flytte sammen. Det er for svært rent praktisk. Svend kan bedst lide at sove med lyset tændt, og han skal også sidde op og sove, mens Bodil sover med lyset slukket.

- Men Svend har sagt, at han forventer, at væggene mellem de to værelser er slået ned, når de kommer hjem fra kirken, fortæller Dorthe Nielsen.

Uanset hvad så bruger de to næsten al deres tid sammen, og de har endda en sofa i fællesrummet, som mere eller mindre er reserveret til de to. Og når man har det sådan, er det godt at blive gift.

- Så bliver du min kone, og jeg bliver din mand. Og det er anderledes at have en kone og ikke en kæreste, siger Svend Pedersen.

De øvrige beboere var også med til bryllup i kirken, mens festen blev holdt i Hersom Forsamlingshus med Bodil Mortensen og Svend Pedersens familier.

Det var Laila Christensen der ankom til kirken med Bodil Mortensen. Foto: Lars Rasborg
Svend Pedersen og Bodil Mortensen, der begge er beboere på bostedet Fynbohus i Vammen, skal gifte. Foto: Lars Rasborg
I dag er der bryllup i Vammen Kirke. Svend Pedersen og Bodil Mortensen, der begge er beboere på bostedet Fynbohus i Vammen skal giftes. Foto: Lars Rasborg
I dag er der bryllup i Vammen Kirke. Svend Pedersen og Bodil Mortensen, der begge er beboere på bostedet Fynbohus i Vammen skal giftes Foto: Lars Rasborg
I dag er der bryllup i Vammen Kirke. Svend Pedersen og Bodil Mortensen, der begge er beboere på bostedet Fynbohus i Vammen skal giftes. Foto: Lars Rasborg
I dag er der bryllup i Vammen Kirke. Svend Pedersen og Bodil Mortensen, der begge er beboere på bostedet Fynbohus i Vammen skal giftese. Foto: Lars Rasborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Vi fik det håb, som der er brug for

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce