Annonce
Viborg

Yoga i det fri giver rigtig god mening

Birgitte Erndorf Olesen har flyttet sit studie hjem i haven. Foto: Ole Bjærge.
Birgitte Erndorf Olesen har flyttet sit yoga-studie hjem til privaten. Corona-krisen spillede ind, men meningen med flytningen bliver tydeligere og tydeligere, som dagene går.
Annonce

Viborg: Det er i sagens natur indlysende, at tænksomme og fornuftige indere for flere tusinde år siden ikke havde forestillet sig, at deres kropslige og åndelige øvelser skulle praktiseres i et kælderlokale i en jysk provinsby eller i et smart studie på Manhattan.

Set fra den vinkel er det sådan set åbenbart, at yoga skal dyrkes under åben himmel. Det er den bare ikke blevet så meget, og i mange uger er den slet ikke udøvet - i hvert fald ikke under mere sociale forhold.

Statsministeren har i de seneste måneder næsten ikke kunnet fuldføre en sætning uden, at den indeholdt ordet "kontrolleret", og hun har åbenbart ment, at hvis hun tillod, at yoga-studier kunne åbne, ville kontrollen glide hende af hænde, omend yoga mest af alt faktisk handler om "kontrol".

Nå, men det er en anden historie.

Birgitte Erndorf Olesen har i en årrække drevet Body and Mind Studio i et ydmygt kælderlokale i byens midte, men i marts sluttede festen, da Danmark "blev lukket ned".

Det var nok klogt - for nu at bruge et andet af statsministerens yndlingsord - tænkte Birgitte. Problemet var bare, at det kostede hende en stor del af levebrødet.

- Faktisk havde jeg længe overvejet at flytte mit studie hjem, hvor jeg bor (Sønæs, red.), men det var nedlukningen, som gjorde, at jeg endelig traf beslutningen, fortæller Birgitte Erndorf Olesen.

Yoga under åben himmel. Det er back to basic.
Annonce

Mærke sin krop

I erkendelse af at studiets hovedaktivitet - nemlig at tilbyde yoga som en holdaktivitet indendøre - ikke havde en fremtid lige nu og her, besluttede hun sammen med sine instruktører at stable yoga-timer under åben himmel på benene, og Birgittes flotte terrasse på Sønæs 2 er blevet rammen.

- Det giver rigtig god mening, har vi fundet ud af. Yoga handler meget om at mærke sin krop, og det gør man faktisk meget bedre i den friske luft, siger hun.

- Nu har vi allerede kørt det nogle uger, og selvom vi nok efter sommerferien får lov til at rykke ind, så vil vi helt sikkert også fortsætte ude, så længe vejret tillader det, føjer Birgitte Erndorf Olesen til.

En stor dobbelt-garage er indrettet, så den er klar, når vejret om nogle måneder bliver for "dansk". Det samme er en stor stue i ejendommen.

Birgitte Erndorf Olesen tror i øvrigt, at corona-krisen betyder en opblomstring for yoga. Den har allerede haft medvind i en årrække, men behovet vil stige.

- Jeg tror, at mange har brugt tiden på at tænke på sig selv og på, hvordan man kan sætte tempoet lidt ned. Lige præcist det er yoga god til, og at gøre det ude er bare endnu bedre, siger den 47-årige studieejer.

Som tidligere omtalt i folkebladet har hun planer om at indrette sig et stenkast fra sit hjem på Sønæs sammen med Søster Lagkage og Bach Gruppen. Planerne er ikke så langt, som hun havde håbet, så derfor fortsætter hun aktiviterne i privaten indtil videre.

Rikke Fjellerup tager sig af dagens instruktion i Birgitte Erndorf Olesens have.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Spillerne er glade - træneransættelse har givet ro, men skubber også til niveauet

Annonce