Annonce
Rundt om Viborg

Boligbyggeri i Vammen bliver klar til september

Byggeriet i Vammen har været sat på pause på grund af vintervejret. Foto: Jakob Thorup Thomsen
Boligselskabet Sct. Jørgen er i gang med at bygge fire boliger på Haugårdsvej i Vammen, hvor det nedrevne mejeri lå.
Annonce

Vammen: Vintervejret har sat en pause for Boligselskabets Sct. Jørgens nye byggeri i Vammen. Boligselskabet er i gang med at bygge fire almene boliger på Haugårdsvej i Vammen lige over byens kro og tæt på friskole og børnehus.

Selv om vintervejret forsinker arbejdet, så skal byggeriet nok blive færdigt til planlagt tid, nemlig til september, forsikrer Ole Nielsen, der er byggedirektør i boligselskabet.

- Det er sat i stå på grund af frosten, men ellers følger vi tidsplanen, og der er andre dele af byggeriet, vi godt kan forcere, når vi kommer dertil, så boligerne skal nok blive færdige til september, siger han.

Byggeriet på mejerigrunden omfatter fire boliger. To på 95 kvadratmeter, en på 85 kvadratmeter og en på 105 kvadratmeter. Boligselskabet er endnu ikke begyndt at leje boligerne ud, men der er venteliste, så der er næppe problemer med at finde lejere.

- Vi har i det hele taget god udlejning i Tjele-området, så vi vil også gerne bygge mere i området, hvis det bliver muligt. Vi vil gerne have flere boliger i Vammen, siger Ole Nielsen.

Det ønske falder i god jord hos Vammen-borgerne, for de har i flere omgange gjort opmærksom på, at der er behov for flere lejeboliger i byen.

Annonce

Mejeriet blev revet ned

Det gamle mejeri blev revet ned for knap seks år siden, da man gennemføre et områdefornyelses-projekt i Vammen. Siden har grunden stået tom, fordi der manglede en afklaring på, hvor i Vammen boligselskabet skulle bygge. Boligselskabet ejede to ubebyggede grunde på Genvej ved Langsø Friskole, men de blev solgt til Langsø Friskole, der havde behov for arealet. I stedet købte boligselskabet mejerigrunden. Viborg Kommune mente, at det var mest hensigtsmæssigt, at det var der, der blev bygget nye boliger.

Det flotte mejeri, som det så ud i april 2015, kort tid før nedrivningen. Arkivfoto: Morten Dueholm

- Der var jo et hul i tandrækken i Tandrækken på Haugårdsvej, som man gerne ville have fyldt ud, og for os var det et rigtigt fint sted at bygge, siger Ole Nielsen.

Boligerne skal ifølge boligselskabets oplysninger til byrådet koste godt 7,3 millioner kroner i samlet anskaffelsessum. Huslejen vil i det første år alt efter boligernes størrelse variere fra 6049 til 7461 kroner om måneden.


Vi har i det hele taget god udlejning i Tjele-området, så vi vil også gerne bygge mere i området, hvis det bliver muligt.

Ole Nielsen, byggedirektør.


Byggeriet på mejerigrunden udformes som to dobbelthuse - hver med to lejligheder. Foto: Jakob Thorup Thomsen
På kortet ser man indrammet med rødt mejerigrunden i Vammen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce