Annonce
Rundt om Viborg

Boliger på vej: Boligselskab køber nedrivnings-ejendom

Den gamle foderstofforretning ses her fra Ørum Torv. Arkivfoto: Jakob Thorup Thomsen
Med en betinget købsaftale tager Boligselskabet Sct. Jørgen næste skridt mod at kunne bygge syv familieboliger ved Ørum Torv.

Ørum: Boligselskabet Sct. Jørgen har længe haft planer om at købe de tidligere foderstofbygninger ved Ørum Torv for at bygge syv familieboliger ved torvet. Nu tager selskabet næste skridt på vej mod realiseringen. Det har søgt Viborg Byråd om at få godkendt en betinget købsaftale, hvor selskabet køber grunden med foderstofbygningerne - foreløbig er aftalen behandlet i økonomiudvalget, som indstiller til  byrådet, at den bliver godkendt.

Borgerne i Ørum har lagt et stort arbejde i at gøre Ørum Torv mere indbydende, så det inviterer til, at man gør ophold på stedet. Det vil give et stort løft til området, hvis de forfaldne bygninger kan blive revet ned og erstattet af nybyggeri.

Boligselskabet har indgået en aftale om at købe bygninger og grund til 1,15 millioner kroner, men aftalen er betinget af, at selskabet kan rive bygningerne ned for en udgift på maksimalt 215.000 kroner. Selskabet har tidligere oplyst til folkebladet, at man håber på at kunne få kommunal støtte til nedrivning fra kommunens pulje til nedrivning af skæmmende ejendomme.

Annonce

Aftale med nabo

En anden betingelse i forbindelse med grundkøbet er, at boligselskabet kan få Viborg Kommunes tilladelse til at opføre minimum 600 kvadratmeter boliger på grunden. Lokalplanen tillader kun, at der bygges i to etager på et byggefelt på cirka 375 kvadratmeter, og at byggeriet i stueetagen skal indeholde erhvervslejemål som butikker eller liberale erhverv.

Det er en mulighed, at boligselskabet løser det problem ved at indgå en aftale med den private ejer af naboejendommen, så boligselskabet også kan bygge boliger på nabogrunden, og så den private ejer bygger erhvervsbyggeri i stueetagen på Østergade 3. Boligselskabet oplyser til Viborg Kommune, at man ikke har lavet en konkret aftale om dette, men at det er boligselskabets udgangspunkt, at prisen til grundkøbet ikke må overstige de ovennævnte 1,15 millioner kroner.

Når man ikke til enighed med ejeren af naboejendommen, kan et alternativ være, at kommunen ændrer lokalplanen, så boligselskabet også kan bygge boliger i stueetagen på Østergade 3.


Det vil give et stort løft til området, hvis de forfaldne bygninger kan blive revet ned og erstattet af nybyggeri.


Grunden med den tidligere foderstofforretning, som boligselskabet vil købe, er på kortet indrammet med rødt.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Stor fed camembert af lyd i Tinghallen

Viborg FF For abonnenter

Overblik - så længe er Viborg FF's oprykningshelte på kontrakt med klubben

Sport

Se video: Gode finalefornemmelser hos Viborg HK inden afgørende DM-semifinale

Annonce