x
Annonce
Rundt om Viborg

Boligselskab beroliger: Ældre kan få fortrinsret til familieboliger

18 ud af 24 kommunale ældreboliger på Parkvænget i Frederiks bliver snart overtaget af Boligselskabet Viborg, der vil omdanne dem til almene familieboliger. Arkivfoto
Boligselskab vil gøre ældreboliger i Frederiks til almene familieboliger, men er indstillet på at give ældre fortrinsret til at leje.

Frederiks: Boligselskabet Viborg overtager snart 18 ældreboliger i Frederiks fra Viborg Kommune. De bliver udlejet som almene familieboliger. Men det betyder ikke, at ældre frederiks-borgere behøver at flytte fra byen, hvis de ønsker sig en lejebolig.

- På baggrund af blandt andet en henvendelse fra borgerforeningen har vi forespurgt hos Viborg Kommune om muligheden for at give ældre fortrinsret til boligerne, siger Grethe Hassing, der er direktør for Boligselskabet Viborg.

Forhistorien er, at Viborg Kommune for at spare penge på ældre-området har bedt først Boligselskabet Sct. Jørgen og derefter Boligselskabet Viborg om at overtage kommunale ældreboliger i flere landsbyer.

Annonce
Lokalplanen dækker både de kommunale dagcenter og de ældreboliger, som et boligselskabet overtager. Illustration: Viborg Kommune

Røre i Frederiks

I forhold til Frederiks blev det altså til en aftale med Boligselskabet Viborg om 18 ud af 24 ældre boliger på Parkvænget nær dagcentret på Park Alle.

Aftalen mellem kommune og boligselskab skabte røre i Frederiks. Blandt andet skrev Arne Berner Christensen, der er aktiv i blandt andet borgerforeningen, et protestbrev, hvori han anførte, at overdragelsen og konverteringen af ældreboliger til familieboliger dels skabte utryghed blandt de nuværende beboere, dels usikkerhed om fremtidige muligheder for at flytte i ældrebolig i Frederiks.

Både boligselskabet og kommunen har afvist, at der er noget at frygte i den ene eller anden henseende. Og Boligselskabet Viborg vil understrege det ved - med kommunens velsignelse - at give ældre borgere fortrinsret til at leje en bolig i Parkvænget-bebyggelsen.

Lokalplanændring

Som en følge af handlen og omdannelsen til et alment boligområde skal Viborg Kommune have lave om på lokalplanen for området. Det sker med et tillæg til lokalplan 3.25, der også omfatter dagcentret.

Lokalplanændringen er nærmest en formalitet, men forudsætter en offentlig høringsperiode. Viborg Kommune vil sende planændringen i høring fra den 27. juni til den 8. august i år. Derefter vil eventuelle høringssvar blive behandlet, før politikerne i byrådet formentlig i september vedtager planændringen, der også indbærer et tillæg til kommuneplanen.

Grethe Hassing fra boligselskabet oplyser, at der som udgangspunkt ikke skal ske ændringer med ældreboligerne på Parkvænget, når de bliver til almene familieboliger. Til gengæld skal der etableres lidt flere parkeringspladser.

Boligerne på Parkvænget bliver ikke ændret, selv om de snart få status af almene familieboliger. Dog skal der laves lidt flere parkeringspladser i tilknytning til bebyggelsen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Vi passer på hinanden

Annonce