Annonce
Rundt om Viborg

Boligselskab håber på nedrivningsstøtte i Ørum

En borgergruppe er langt med at forbedre Ørum Torv, og formentlig i løbet af i år kommer der skub i planerne om at rive de gamle foderstofbygninger, der ses i baggrunden, ned. Arkivfoto: Jakob Thorup Thomsen
Boligselskabet Sct. Jørgen har planer om at bygge ved Ørum Torv, men skal først have afklaret, om selskabet kan få støtte til nedrivning af den gamle foderstofforretning.
Annonce

Ørum: I løbet af i år er der mulighed for, at der sker ting og sager ved Ørum Torv på grunden, hvor den tidligere foderstofforretning ligger.

En borgergruppe i Ørum har lagt et stort arbejde - og mange penge - i at forbedre Ørum Torv og ændre torvet fra en vindblæst plads til et mere indbydende opholdssted. I den sammenhæng har det uden tvivl glædet mange Ørum-borgere, at Boligselskabet Sct. Jørgen har planer om at købe den stærkt forfaldne foderstof-bygning, der ligger lige op til torvet, for at rive den ned og bygge boliger på grunden.

Boligselskabet Sct. Jørgen har af Viborg Byråd fået tildelt en kvote til at bygge almene boliger på grunden. Lige i øjeblikket venter boligselskabet på at få afklaret, om man kan få støtte til at nedrive foderstofcentralen.

- Viborg Kommune venter på en afklaring på, hvor mange statslige penge, man kan få til nedrivningspuljen. Når det er afklaret, så vil vi søge om støtte til at rive foderstofforretningen ned, fortæller Ole Nielsen, der er byggedirektør i Boligselskabet Sct. Jørgen.

Han fortæller, at man når frem til en afklaring af den del af sagen i løbet af det første halvår i år. Derefter kan man forvente, at boligselskabet i løbet af 2021 afleverer det såkaldte skema A til kommunen -  det er den indledende godkendelse af økonomien bag byggeriet.

Annonce

Mulighed for erhverv

Efter planen skal der bygges syv almene boliger på grunden, men boligselskabet er i dialog med ejeren af en naboejendom om muligheden for at kombinere byggeriet, så der kan bygges erhvervslokaler i stueetagen og almene boliger oven på, oplyser Ole Nielsen. Hvis det ender med den løsning, skal erhvervslokalerne bygges af den private investor, for boligselskabet må ikke lave erhvervsbyggeri.

- Vi sigter mod at lave et byggeri, der i udseende passer med det øvrige byggeri omkring torvet, så det får et ensartet udseende, siger Ole Nielsen.


Viborg Kommune venter på en afklaring på, hvor mange statslige penge, man kan få til nedrivningspuljen. Når det er afklaret, så vil vi søge om støtte til at rive foderstofforretningen ned.

Ole Nielsen, byggedirektør.


Ørum Torv, som det så ud ved juletid, med lysnettet i forgrunden. Det afløses om sommeren af et læsejl. I baggrunden til venstre de gamle foderstofbygninger. Arkivfoto: Jakob Thorup Thomsen

På Ørum Torv er en borgergruppe allerede langt med de forbedringer, der skal gøre torvet til et bedre opholdssted med blandt andet borde og bænke, beplantning og et skyggende sejl, som her i vinter har været erstattet af et lysnet. Budgettet for torve-renoveringen beløber sig i alt til 900.000 kroner, som det er lykkedes borgergruppen at få hjem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce