Annonce
Rundt om Viborg

Boligselskab inviterer til åbent hus på lukket skole

Den forlængst lukkede Kølvrå Skole er nu overtaget af Boligselskabet Sct. Jørgen, der inviterer til åbent hus og workshop om, hvad bygningerne skal bruges til. Arkivfoto
Den forlængst lukkede Kølvrå Skole skal være til fælles bedste for byen, mener Boligselskabet Sct. Jørgen, der sidste sommer købte skolen og nu inviterer til åbent hus.

Kølvrå: Boligselskabet Sct. Jørgen i Viborg, der sidste sommer købte Kølvrå Skole, Vibevej 2, af Viborg Kommune for 600.000 kroner inviterer på fredag, den 26. april, alle interesserede til åbent hus fra klokken 15 til 17.

Ifølge kommunikations- og udviklingschef Anne Mette Primdahl fra boligselskabet er hovedformålet, at blandt andre lokale, hvoraf mange formentlig selv har gået på skolen, kan få ideer til, hvad lokalerne og udenomsarealerne, herunder skolegården, kan bruges til.

Boligselskabet Sct. Jørgen, som selv har 181 lejeboliger i Kølvrå, vil gerne, at så mange som muligt kan få glæde af bygninger og grund. Det kan blandt andet være til foreninger og fritidsaktiviteter. Ikke mindst for børn og unge.

- Det skal ikke være en konkurrent til eksempelvis kultur- og klubhuset i Kølvrå - men et supplement, siger Anne Mette Primdahl.

Foruden Sct. Jørgen er Boligselskabet Viborg med omkring 160 boliger også storudlejer i Kølvrå, som usædvanligt for småbyer har langt flere leje- end ejerboliger.

Annonce
Den 27. juni 2008 lukkede Kølvrå Skole som folkeskole. Siden har militæret haft lejet nogle af lokalerne til undervisning, men skolebygningerne, som er overtaget af Boligselskabet Sct. Jørgen i Viborg, er nu tomme. Arkivfoto: Preben Madsen

Opfølgende workshop

På åbent hus-dagen er folk naturligvis velkomne til at komme med forslag til anvendelser og aktiviteter på den tidligere skole. Men gæsterne kan også gå hjem og tænke videre, for Sct. Jørgen indbyder endvidere til en opfølgende workshop, hvor ideerne kan blive luftet og videreudviklet. Workshoppen holdes onsdag den 15. maj fra klokken 16 til 18 - også på skolen.

Kølvrå Skole blev lukket i 2008. Samme år satte Viborg Kommune skolen til salg for 4,15 millioner kroner. Den blev dog aldrig solgt, og siden har en del af skolen i en årrække været udlejet til forsvaret, som har undervist og holdt kurser i nogle af lokalerne. Forsvaret har også istandsat og løbende vedligeholdt lejemålet.

En del af bygningerne har dog stået tomme og er ikke længere i så god stand. Muligvis vil en del af bygningsmassen derfor blive revet ned, fortæller Anne Mette Primdahl.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Kühnau efter bekymringsbrev: Problemer på børneafdelingen er ikke en sag for regionsrådet

Fodbold For abonnenter

DR's Liniger og Muminovic følger kvindelandsholdet i Viborg: - En følelse af at vende hjem

Viborg For abonnenter

Henriks hjem skal måske jævnes med jorden: Jeg synes, at samfundet spilder en masse ressourcer på at rive noget ned, som fungerer

Annonce