Annonce
Bjerringbro

Boligselskab køber punkthus

Det er punkthuset i midten, som Boligselskabet Sct. Jørgen nu har købt for 11,5 millioner kroner.
Andelsboligforening opløser sig selv og sælger punkthus til Boligselskabet Sct. Jørgen.

Bjerringbro: Tilbage i 2014 kunne man i Bjerringbro erhverve sig en andelslejlighed i Anlægget på 93 kvadratmeter for den nette sum af en krone.

Årsagen til det fænomen skyldes, at det på det tidspunkt var svært at komme af med andelsboliger i Bjerringbro og dengang håbede man i andelsboligforeningen, at det var et forbigående fænomen.

Andelen på lejligheden, der dengang var til salg for en krone, havde en oprindelig værdi på 394.000 kroner.

Markedet for andelsboliger er dog ikke blevet meget bedre med tiden, og derfor valgte Andelsboligforeningen Møllehusene II, beliggende i Anlægget 3A, og som består af 11 boliger, at opløse sig selv, hvorefter hele bygningen er sat til salg. Denne manøvre betød dog, at andelshaverne alle har mistet deres oprindelig indskud, der ligger mellem 200.000 og 400.000 kroner.

Annonce

Grønt lys

Ved en budrunde blev det Boligselskabet Sct. Jørgen, der løb med gevinsten - og retten til ejendommen. Boligselskabet bød i april 2018 11,75 millioner kroner. Tilbudet er blevet accepteret af advokaten, der handler på andelsselskabets vegne, og på byrådsmødet onsdag aften fik boligselskabet grønt lys for handlen, der kommer til at omdanne andelsboligerne til en såkaldt ustøttet almen boligafdeling.

Ejendommen rummer 11 boliger fordelt med to lejligheder på 87 kvadratmeter, otte på 105 kvadratmeter samt én på 162 kvadratmeter.

Hos Boligselskabet Sct. Jørgen oplyser man, at huslejen vil blive fastsat til 816 kroner pr. kvadratmeter, hvilket betyder, at boligen på 162 kvadratmeter får en månedlig husleje på 11.016 kroner uden forbrugsafgifter.

Der er i øjeblikket 594 almene familie- og ungdomsboliger i Bjerringbro, der er ejet af Boligselskabet Sct. Jørgen og Bjerringbro Andelsboligforening, der i dag er en underafdeling af Sct. Jørgen. I alt har de 18 afdelinger i Bjerringbro, og nye er på vej.

Boligselskabet er nemlig også med i en budrunde om at købe Anlægget 5, der har 10 lejemål, og på byrådsmødet onsdag fik Sct. Jørgen også tildelt kvoter til opførelse af 38 nye familieboliger på Slagterigrunden i Bjerringbro.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Fra druk til dedikation: - Jeg vil hellere trues med en ni millimeter Glock end have den besked igen

Viborg

Haveejere vil være selvforsynende

Annonce