Annonce
Rund om Viborg

Boligselskab vil anvende gammel skole til fælles bedste

Viborg Kommune har ikke noget at bruge Kølvrås gamle skole til, og nu er bygningerne overtaget af Boligselskabet Sct. Jørgen, der vil anvende den til blandt andet beboeraktiviteter. Arkivfoto: Morten Dueholm

Boligselskabet Sct. Jørgen har købt Kølvrå Skole af kommunen. Skolen skal blandt andet anvendes til sociale aktiviteter for beboerne og være med til at gøre Kølvrå mere attraktiv.

Kølvrå: Boligselskabet Sct. Jørgen i Viborg har købt Kølvrå Skole af Viborg Kommune for 600.000 kroner.

Handlen blev for nylig godkendt på et byrådsmøde.

Boligselskabet Sct. Jørgens købstilbud er aftalt med Boligselskabet Viborg, idet det er planen, at de to boligselskaber, som til sammen ejer de fleste boliger i Kølvrå, begge vil anvende skolebygningerne til forskellige formål.

Foruden Sct. Jørgen bød også Bach Gruppen fra Viborg på den forlængst lukkede skole. Bach Gruppen bød dog kun 500.000 kroner - og buddet havde som forudsætning, at kommunen ændrer planlægningen, så der vil kunne bygges boliger på skolegrunden.

Det behøves ikke med Sct. Jørgen som ejer. Boligselskabet har ikke planer om flere boliger ud over de 181, som man allerede råder over i Kølvrå. Det samme er tilfældet for det andet, almene boligselskab, der har 160 boliger i byen.

Dog overvejer Sct. Jørgen, om der kan være behov for et mindre antal mindre "studieboliger" til folk, der er i gang med befalingsmandsuddannelsen Flyvestation Karup.

Boligselskaberne vil selv anvende en del af skolen til blandt andet faciliteter for viceværter. Men ellers er det planen at anvende skolelokalerne til beboer- og borgeraktiviteter i samspil med lokalområdet og foreningslivet her.

Det er også muligt, at en del af bygningerne bliver revet ned for at give plads til grønne fællesarealer eller andet rekreativt.

Annonce
Kølvrå er en by, der blev bygget op fra bunden i 1950'erne, og midt i det hele lavede man et samlet butikstorv. Butikkerne er dog forlængst væk. Arkivfoto: Preben Madsen

Bedre fremtid?

Købet af den gamle skole skal ifølge Sct. Jørgen også ses i sammenhæng med en større igangværende renovering af de almene boliger i Kølvrå. Målet med det hele - herunder købet af den gamle skole - er at gøre hele Kølvrå mere attraktiv at bosætte sig i.

Det har nemlig været lidt "op ad bakke" de senere år for "Jetbyen", der blev bygget fra bunden på bare marker tilbage i 1950'erne, og som var målrettet familierne til ansatte på flyvestationen.

De første årtier var de fleste Kølvrå-familier da også knyttet hertil. Men i de senere år er beboersammensætningen ændret. Færre af de ansatte på flyvestationen bor i nærområdet. Og lave huslejer har betydet, at mindre ressourcestærke familier udgør en større andel af lejerne af de almene boliger, end det tidligere var tilfældet.

Kølvrå havde sin storhedstid i 1950'erne, 1960'erne og 1970'erne, hvor indbyggertallet var langt over 1000, og hvor byen foruden en to-sporet skole og en daginstitution - som stadig er der - blandt andet havde en stribe detailhandelsbutikker at byde på.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Fra druk til dedikation: - Jeg vil hellere trues med en ni millimeter Glock end have den besked igen

Viborg

Haveejere vil være selvforsynende

Annonce