Annonce
Bjerringbro

Boligstylist giver gode råd: Mere lys og mere ro for øjnene

Pernille Møller Madsen, th, noterer flittigt hvilke gode råd boligstylist Lis Heidi Foged kommer med. Foto: Christine Krüger Hansen
Home giver deres kunder muligheden for at få en stylist på besøg, når de sætter deres hus til salg. Det har Pernille Møller Madsen takket ja tak til.

Bjerringbro: Huset på Kirketoftevej har stået til salg i et år.

Pernille Møller Madsen har boet der siden 2005, men på grund af en skilsmisse skal hun videre, og huset skal sælges. Det var ikke lige planen, at det skulle tage så lang tid.

- Jeg tror, at vi har haft to fremvisninger på et år, siger hun, der nu har skiftet mægler i håb om, at det kan hjælpe.

Hun er overrasket over, at det er så svært, for huset ligger godt og har efter en tilbygning i '99 fire værelser.

Men nogle gange er det ikke så meget kvadratmeterne eller beliggenheden, der gør udslaget - men helt andre ting. Det ved ejendomsmæglerfirmaet Home, og derfor tilbyder det lige nu sine kunder gratis salgshjælp af boligstylist Lis Heidi Foged.

- Når vi har indgået en aftale om, at vi skal stå for salget af boligen, kommer Lis Heidi Foged, der er indehaver af sit eget stylistfirma, på et to-timers besøg i sælgers hjem, hvor hun gennemgår huset for derefter at forklare ejeren, hvor der kan optimeres og finpudses i forhold til at få huset til at se skarpt ud, så køberne også bliver præsenteret med det optimale førstehåndsindtryk, fortæller indehaver af Home i Bjerringbro, Peter Mortensen.

Derfor har Pernille Møller Madsen denne dag fået besøg af Lis Heidi Foged, der straks går i gang med at gennemgå det hyggelige gule murstenshus fra 1963.

- Ofte er det få ændringer og god oprydning, der skal til, siger Lis Heidi Foged og fortsætter:

- Det gælder om at skille sig ud og fange køber, og her er det en god idé med nye, friske øjne på boligen. Jeg ser måske nogle ting, som man helt naturligt ikke selv lægger mærke til, når man har boet et sted i en årrække.

Kirketoftevej 30 har været til salg i et år og har kun haft meget få fremvisninger. Foto: Christine Krüger Hansen
Annonce

Nye gulve

I forhold til huset på Kirketofte vej falder talen hurtigt på gulvene.

- Jeg vil anbefale dig, hvis du har mod på det, at skifte gulvet i stuen eventuelt til det samme gulv som i gangen, siger Lis Heidi Foged og peger på stuegulvet, der består af et temmelig slidt trægulv, der knirker en hel del, og et gulvtæppe.

- Sammenholdt med at der er et andet type gulvtæppe i gangen, og at der er linoleumgulv i køkkenet, giver det et rodet indtryk, siger Lis Heidi Foged, der ofte anbefaler, at man får det samme gulv over det meste af huset, fordi det giver mere ro for øjnene.

Efter at have kigget en del på stuen anbefaler hun også, at Pernille Møller Madsen omrokerer i stuen, så førstehåndsindtrykket for eventuelle købere, som træder ind i stuen, bliver en hyggelig sofagruppe frem for en masse tom gulvplads, som det er lige nu.


Det gælder om at skille sig ud og fange køber, og her er det en god idé med nye, friske øjne på boligen.

Lis Heidi Foged, boligstylist


Pernille Møller Madsen følger efter stylisten og noterer livligt på en blok, hvad der bliver sagt.

Ude i den lange fordelingsgang anbefaler Lis Heidi Foged, at der bliver malet.

- Her kunne du sagtens male den øverste del af væggen, der jo allerede er opdelt med den træliste, i en grå farve, for at skabe noget kontrast, siger hun.

Det bliver til en fin snak om, hvordan man får det bedste ud af fordelingsgange, der godt kan blive lidt glemt af sælger, idet de ofte ikke har så mange andre funktioner.

Annonce

Rundt bord i stedet for aflangt

I køkkenet, der en anelse aflangt, anbefaler Lis Heidi Foged, at Pia Møller Madsen anskaffer sig et mindre rundt bord i stedet for det lange spisebord, som står der nu.

- Det lange bord er med til at understrenge det aflange køkken. Det kunne med fordel stå inde i stuen, hvor sofaen står nu. I køkkenet vil jeg anbefale et mindre rundt bord, der vil give rummet en anden dimension, siger hun, mens Pia Møller Madsen nikker. Hun får tydeligvis adskillige a-ha oplevelser i forbindelse med gennemgangen af huset.

Lis Heidi Foged (th) mener, at Pernille Møller Madsen med fordel kan male den øverste del af væggen i gangen grå. Foto: Christine Krüger Hansen

- Nogle af forslagene er lige til at gå til, andre kræver lidt mere tid, penge og hjælp. Jeg vil helt sikkert gå i gang med nogle af ideerne med det samme, sig Pia Møller Madsen, der også tager i mod et råd om at få malet dørkarme og lister.

- De mørke træfarver dominerer i huset. Det er en rigtig god ide at male dem hvide, så der bliver mere lyst i boligen, siger Lis Heidi Foged.

Pia Møller Madsen får efter besøget et referat fra boligstylisten om de ting, de har gennemgået med forslag til tiltag.

- Det hele handler om at få et hurtigt salg og dermed en bedre pris hjem til sælger, siger Peter Stouby Mortensen.

Han har allerede haft boligstylisten med ud på 15 besøg i Bjerringbro og Viborg, og det er ejendomsmæglerens opfattelse, at indsatsen giver pote.

- Vi kan straks mærke en forøget interesse på boligen - når nogle af forslagene effektueres, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Dobbelt målscorer i stor VFF-sejr: Er mest ærgerlig over, at jeg ikke laver det tredje

Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Topscorer og legendekandidat blandt de bedste mod Fredericia

Viborg FF

VFF med sikker sejr i jubilæumsfejring: Deble tilbage på måltavlen

Annonce