Annonce
Viborg

Bombe under Tangeværket

Tangeværket er under enormt pres. Arkivfoto: Morten Dueholm

Miljø- og Fødevareklagenævnet har underkendt kommunens tilladelse til Tangeværket.

Tange: Om 15 måneder er det slut med elproduktion på Tangeværket. I 2015 gav Viborg Kommune værket en såkaldt vandindvindings-tilladelse i en ubegrænset tidsperiode, men den tilladelse har Miljø- og Fødevareklagenævnet netop underkendt, og værket skal således stoppe indvindingen af vand - og dermed også produktionen af el - den 1. juni 2020.

Nævnets afgørelse er endelig og kan ikke indbringes for en anden klagemyndighed. En retssag er dermed næste skridt, hvis altså ikke Viborg Kommune vil efterleve afgørelsen.

Afgørelsen i Miljø- og Fødevareklagenævnet, der i øvrigt har hjemmebane i Toldboden i Viborg, vækker ikke overraskende begejstring i Danmarks Sportsfis-kerforbund, der i årtier har kæmpet for at få Tangeværket nedlagt.

- Den her afgørelse fra Miljø- og Fødevareklagenævnet er en kæmpestor sejr i vores mangeårige og fortsatte kamp for at få skabt fri passage i Gudenåen ved Tangeværket og Tange Sø. Den kan meget vel vise sig at blive en tikkende bombe under Tangeværket, siger Verner W. Hansen, formand i Danmarks Sportsfiskerforbund i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Christian Sørensen efter to kampe og et point: - Lang pause er ingen undskyldning

Annonce