Annonce
Viborg

Borgere demonstrerede mod flygtningestramninger

Flere havde trodset vinterkulden for at deltage i demonstrationen. Foto: Morten Dueholm

Det var utilfredsheden med tiltag mod flygtninge i en ny finanslov, der fik flere til at gå på Rådhuspladsen for at demonstrere torsdag.

Viborg: Mens decembermørket sænkede sig over Viborg, trodsede flere borgere vinterkulden og deltog i den demonstration, der torsdag aften fandt sted på Rådhuspladsen.

Her blev der holdt flere taler af blandt andre Stine Isaksen fra Alternativet og flere unge med flygtningebaggrund. Mens de forskellige havde ordet, blev der klappet fra forsamlingen, hvor flere havde taget store bannere og skilte med.

- Vi vil sige noget. Det er svært at få ord igennem til politikerne, så den eneste måde, der virker, er at lave en demonstration, sagde Rami Melly, der var blandt arrangørerne til demonstrationen.

Han kunne se en tætpakket flok, der umiddelbart talte over 200 mennesker samlet på Rådhuspladsen. Selve antallet var ikke det vigtigste, men det var i stedet hvem, der stod i flokken.

- Vi synes, det har været en succes, når man kan se, at der har været mange danskere og flygtninge her. De er sammen og støtter hinanden med de samme tanker og samme håb om at tackle udfordringerne, fortalte han.

Det er de stramninger, der rammer flygtninge i den nye finanslov, som demonstranterne var gået på gaden for at vise deres utilfredshed med. Rami Melly, der selv kom til Danmark fra Syrien for fire år siden, forklarede, at han ikke har stor tiltro til de danske politikere.

- Danmark er jo det bedste land, og det skal det være. Vi tror meget på danskerne, men ikke så meget på politikerne, sagde Rami Melly med et grin.

Stine Isaksen fra Alternativet var blandt dem, der holdt tale til de lyttende.
Det var utilfredshed med den nye finanslov, der indeholder stramninger for flygtninge, der blev demonstreret imod.
Foto: Morten Dueholm
Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Korstog mod de frie skoler

Viborg FF

Silkeborg-direktør med hjertesuk og opfordring til VFF-fans - bliv hjemme fra topkamp i Silkeborg

Annonce