Annonce
Rund om Viborg

Borgere udvikler deres by på mange fronter

Torvet i Ørum skal gøres mere indbydende, så det i højere grad inviterer til, at man gør ophold. Arkivfoto: Preben Madsen

Ørum: Der er godt gang i arbejdet i de grupper, der er nedsat for at sætte skub i byudviklingen i Ørum. I et opslag i facebook-gruppen "Ørum - Vores by" gør styregruppen status over arbejdet og fortæller, at flere af arbejdsgrupperne inden den 1. september vil søge Viborg Kommune om støtte fra den pulje, der er afsat til de byer, der er med i udviklingsprojektet. Her er den aktuelle situation i arbejdsgrupperne:

Gruppen med udvikling af skoven Futdalen har indhentet priser på shelters og madpakkehus.

Legepladsgruppen har søgt fonde og andre om støtte og har allerede fået 20.000 kroner fra Grundfos' jubilæumsfond, ligesom Tjelecenteret har afsat penge på næste års budget. Der er også indhentet tilbud på udstyret til legepladsen.

Torvegruppen har været på inspirationstur og har holdt møde med en arkitekt om forskellige ideer, der kan gøre torvet ved Brugsen mere hyggeligt og anvendeligt. Gruppen forventer at have en plan klar, så der kan søges om penge til september.

Gruppen, der arbejder med at få en måltavle sat op på stadion, er godt i gang med at søge puljer og sponsorer om støtte.

Bypedel-gruppen omfatter lige nu seks bypedeller, der allerede er i gang med arbejdet blandt andet ved branddammen, og Viborg Kommune har givet et beløb til indkøb af redskaber. Gruppens formål er at holde Ørum pæn, men det sociale er også vigtigt, og der er stadig plads til flere. Interesserede kan kontakte David Croft.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Kørte gennem landsby med 101 kilometer i timen: 37-årig i fængsel efter vanvidsture på Viborg-egnen

Viborg

Vinteren starter i august

Annonce