Annonce
Rundt om Viborg

Borgerforening håber på flere medlemmer

Stoholm Borgerforening har brug for flere medlemmer, fastslår formand Susanne Bak (tv.). Her er foreningen med til en forårsmesse for et par år siden. Arkivfoto: Morten Pedersen
Omkring 15 procent af Stoholms husstande er medlemmer af den lokale borgerforening - og det er for lidt, mener foreningens formand.
Annonce

Stoholm: - Det vil selvfølgelig være et drømmescenarie, at alle husstande i Stoholm er medlem af borgerforeningen, men det er nok trods alt ikke realistisk. Men halvdelen vil vi rigtigt gerne have med.

Sådan siger formanden for Stoholm Borgerforening, Susanne Bak. Borgerforeningen, der genopstod i 2016, har lige nu 180 husstande som medlemmer af foreningen, og det er for lidt, lyder konklusionen. Både økonomisk og som et udtryk for den opbakning, man i øvrigt oplever fra byens borgere, vil man gerne længere op. Meget længere, fastslår hun altså.

De 180 husstande, der har betalt for medlemsskabet i 2020 udgør omkring 15 procent af de mellem 1100 og 1200 hustande, der er i Stoholm. Sidste år var 280 husstande medlemmer af foreningen, svarende til omkring 23 procent. 135 husstande har benyttet sig af muligheden for at overføre penge for medlemsskabet automatisk, og var derfor medlem af foreningen ved begyndelsen af det nye år, og det svarer til lige godt 11 procent af de mulige husstande.

- Siden er der altså lige så stille kommet flere til, men selv om vi kommer op på 280 medlemmer igen, så er det jo stadig ikke et overvældende antal medlemmer. Men det er måske igen det med, at folk i højere grad melder sig ind i borgerforeningen i en by med 500 indbyggere end i en by som Stoholm med godt 2500 indbyggere, siger Susanne Bak.

Borgerforeningen stod bag, da der blev lavet en film om Stoholms gode muligheder for børnefamilier. Men meget af borgerforeningens arbejde er usynligt, og det er måske en del af problemet med få flere medlemmer, siger formanden. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce

Ikke synlige nok

En del af årsagen kan være, at borgerforeningen ikke er synlig nok, påpeger formanden.

- Vi arrangerede sidste år en open air koncert i Stoholm og står fast for at arrangere sankthans sammen med fritids- og kulturcentret, men ellers står vi ikke for arrangementer, for det er der andre, der gør, og det vil vi ikke konkurrere med. Og da vi en forholdsvis nystartet forening, så er meget af tiden gået med de mere usynlige ting som at få en hjemmeside op at køre, og repræsentere Stoholm i forskellige sammenhænge. Blandt andet i Viborg Landsbysammenslutning, Vibland, og med at presse på for byggegrunde og den slags. Men vi har snakket om, at vi skal til at være mere synlige og markedsføre os selv mere aggressivt, for flere medlemmer giver jo også bedre muligheder for at arrangere de sjove ting, fordi der så vil være mere økonomi at gøre med, siger Susanne Bak.

Hun fastslår, at økonomien er fin - der er midler fra byens andenplads i kåringen af årets lokalområde i 2018, og desuden har man fået 30.000 kroner fra festugeforeningen.

- Men flere medlemmer og derved flere indtægter i form af flere kontingentkroner betyder jo også, at der er mere at gøre med ud over at skulle drifte bypedellerne og snart også hjerteløberne og betale for hjemmeside, infotavle og betalingssystem. Vi vil jo helst, at vi ikke skal ud og bede om penge fra folk for at arrangere noget, og så er der jo også en værdi i, at mange medlemmer viser, at byen står bag byens borgerforening. Vi får masser af positive tilkendegivelser og tak for indsatsen fra folk, så jeg tror nu nok, at byen er med os, men det vil være fint, hvis den opbakning også kunne mærkes i et stigende antal medlemmer. Men det skal nok komme. Det tror jeg på, siger Susanne Bak.

Annonce

Generalforsamling på vej

Der er i øvrigt generalforsamling for borgerforeningen på mandag den 24. februar. Fire bestyrelsesmedlemmer er på valg og tre er med på genvalg, og der er fundet en afløser for det medlem, der ønsker at gå ud.

- Afløseren er en, der selv har henvendt sig, så det er heldigvis sådan, at folk gerne vil være med til det arbejde, vi gør, siger Susanne Bak.

Generalforsamlingen begynder klokken 19.00, og det er i Stoholm Fritids- og Kulturcenter.

Det koster 200 kroner for en husstand at være medlem af borgerforeningen i et år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce