Annonce
Bjerringbro

Borgergruppe ønsker 'Kiss and ride' ved begge Bjerringbro-skoler

Kys og kør eller 'kiss and ride' som det også kaldes. Borgergruppen i Bjerringbro har søgt teknisk udvalg om, at der kan oprettes to sådanne pladser ved skolerne i Bjerringbro.  Arkivfoto: Lars Lau Thygesen
Borgergruppen under Byforum mener, at der opstår for mange farlige situationer, når forældre kører deres børn i skole.

Bjerringbro: Flaskehalse og farlige situationer. Det er den oplevelse mange har, når skolebørn skal afleveres ved de to skoler i Bjerringbro.

Og derfor har  Borgergruppen under Byforum taget det på sig at at søge teknisk udvalg om at sikre trafikken med to ekstra holdepladser i nærheden af skolerne med såkaldte 'Kiss and ride'-holdepladser.

- I denne corona-tid kan vi næsten have glemt at der kan opstå trængsel ved skolen, når forældre vil aflevere deres børn. Fordi selve indkørslen til skolen er fyldt op af ventende forældre, som vil sætte deres barn sikkert af, er det ofte set, at skolebørn bliver sat af langs nærmeste trafikerede og travle veje, hvilket af flere omgange har ført til yderst farlige situationer og nærved ulykker, fortæller formand for Borgergruppen, Erik Albrechtsen sammen med en af forslagsstillerne Maria Ugilt Pedersen

Problemet er kendt både ved Egeskovskolen og ved Bøgeskovskolen, og derfor forslår borgergruppen også sikre holdepladser to steder - henholdsvis Nordre Ringvej og på Asavej.

Den nye holdeplads for elever, der går på Egeskovskolen forslås etableret på det grønne areal nord for Nordre Ringvej, hvor der allerede nu er nogle forældre, der vælger at holde ind og læsse børnene af.


Fordi selve indkørslen til skolen er fyldt op af ventende forældre, som vil sætte deres barn sikkert af, er det ofte set, at skolebørn bliver sat af langs nærmeste trafikerede og travle vej, hvilket af flere omgange har ført til yderst farlige situationer og nærved ulykker

Erik Albrechtsen, formand for borgergruppen


Etableres der en officiel vigeplads der, vil det give børnene direkte adgang til stisystemet, der via en tunnel bringer dem under Nordre Ringvej og hen til skolens matrikel.

På sydsiden af åen ved Bøgeskovskolen opleves der, ifølge Erik Albrechtsen, en veritabel flaskehals om morgenen - ikke mindst fordi der ud over almindelig trafik også er skolebusser, trafik til børnehave samt masser af gående og cyklende børn.

På kortet kan man se, hvor borgergruppen mener, man kan anlægge 'Kiss and ride'. PR Foto

Derfor forslår borgergruppen at lede en del af trafikken fra Brogade ind på Asavej, hvor der kan etableres en 'Kiss and ride'-holdeplads nær den eksisterende busholdeplads, hvorfra der er stisystem til skolen.

Forslaget behandles på møde i teknisk udvalg den 24. marts under samme punkt, hvor udvalget skal tage stilling til  kommunens trafikplan.

- Vi håber, at teknisk udvalg vil lytte til forslagene og prioritere en løsning for 2021, siger Erik Albrechtsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Dobbelt målscorer i stor VFF-sejr: Er mest ærgerlig over, at jeg ikke laver det tredje

Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Topscorer og legendekandidat blandt de bedste mod Fredericia

Viborg FF

VFF med sikker sejr i jubilæumsfejring: Deble tilbage på måltavlen

Annonce