Annonce
Rundt om Viborg

Borgermøde: Kommunen vil have borgerne med i udviklingsprojekt

Karup har tradition for at holde en omfattende byfest, som samler en stor del af borgerne. Ofte er et såkaldt mudderløb gennem en side-å til Karup Å et populært indslag. Arkivfoto: Agata Lenczewska-Madsen
Karup-Kølvrå er af Viborg Kommune udvalgt til et projekt om sammenhængskraft og udvikling. Det handler om at gøre området til et "attraktivt sted at bo og leve".

Karup: Som omtalt i folkebladet forleden går Viborg Kommune snart i gang med en målrettet og sammenhængende udviklingsindsats for Karup-Kølvrå, "så området forsat kan være et attraktivt sted at bo og leve - både for dem, der allerede bor der, men også for potentielle tilflyttere," som det hedder i en pressemeddelelse fra kommunen.

Da indsatsen skal gå på tværs af både kommunale udvalg og sektorer samt inddrage lokale foreninger og andre interesserede inviterer kommunen som en slags begyndelse alle borgere i området til en såkaldt udviklingsworkshop den 8. oktober.


Annonce

Vi ønsker, borgerne skal opleve Viborg Kommune som en helhed, der arbejder sammen om de gode løsninger. Jeg ser meget frem til, hvilken viden og inspiration, der kommer på bordet

Ulrik Wilbek (V), borgmester


Den sammenhængende indsats, der overordnet kører i regi byrådets økonomi- og erhvervsudvalg med borgmester Ulrik Wilbek (V) for bordenden, tager sit afsæt i Viborg Kommunes sammenhængsmodel. Og modellen indeholder fem temaer - bæredygtighed, vækst og socialt ansvar, sundhed, læring og uddannelse samt oplevelse og fællesskaber.

- Kommunen som en helhed

Ud fra det handler Karup-projektet om at "afprøve de muligheder og idéer, der opstår, når man samler forskellige kommunale aktører som blandt andre skole, plejecenter, sundhedssatellit, dagtilbud, det tekniske område og bibliotek i samme rum - sammen med borgerne".

Eller som borgmesteren udtrykker det:

"Trivsel, tryghed og fællesskab er med til at gøre et sted godt at leve og bo i. Disse kvaliteter vil vi nu sætte fokus på med denne sammenhængende indsats i Karup-Kølvrå. Vi ønsker, borgerne skal opleve Viborg Kommune som en helhed, der arbejder sammen om de gode løsninger. Jeg ser meget frem til, hvilken viden og inspiration, der kommer på bordet".

Kølvrå har trods sine 750 indbyggere ikke så mange samlingspunkter. Men byen har dog blandt andet sin egen daginstitution - Børnehuset Kølvrå. Arkivfoto: Morten Dueholm

Ifølge kommunen er Karup-Kølvrå-området valgt blandt andet, fordi området gennem det sidste år har gjort en stor indsats for at samle områdets mange foreninger og frivillige i Karup-Kølvrå Byforum.

Karup-Kølvrå har desuden fået erfaringer med udviklingsprojekter som for eksempel områdefornyelse. Det er erfaringer, der kan bygges videre på.

Annonce

Udfordringer

Det spiller desuden ind, at Karup-Kølvrå med viceborgmester Per Møller Jensens ord har visse "socio-demografiske udfordringer". De handler blandt andet om et faldende børnetal og om, at relativt mange borgere har sundhedsmæssige og/eller sociale problemer, lige som en større gruppe voksne har en svag tilknytning til arbejdsmarkedet.

For en del år siden lukkede Kølvrå Skole. Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg-Kjellerup, som i dag ejer bygningerne, vil omdanne en del af den tidligere folkeskole til et aktivitetshus for de lokale borgere. Arkivfoto: Morten Dueholm

Foruden at holde workshoppen i oktober nedsætter kommunen et bredt sammensat koordinationsudvalg med blandt andre fem repræsentanter for Karup Byforum.

Planen er, at økonomi- og erhvervsudvalget i begyndelsen af 2021 kan præsenteres for og vedtage den endelige sammenhængsprojekt-plan for dette lokalområde med i alt omkring 3000 indbyggere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Viborg FF-træner tripper efter at komme i sving - har en måned til at finpudse og skærpe superligaholdet

Viborg

Så blev det alligevel til en hvid hue

Viborg FF For abonnenter

Trænerlegenden Ove C. har altid set et kæmpe potentiale i Viborg FF: Vi blev kaldt de grå mus - men vi var de kloge og flittige mus, som kunne slå de andre

Annonce