Annonce
Bjerringbro

Borgermøde om Åpromenaden: Frygt for at et madpakkehus bliver byens næste feststed

Omkring 35 personer deltog i borgermødet i Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter, hvor der blev talt om både oversvømmelser og de unges spontane fester. Foto: Morten Pedersen
35 mennesker til borgermøde om indretning af Bjerringbros nye samlingspunkt ved Gudenåen.

Bjerringbro: Åbad, sauna, omklædningsrum og madpakkehus. Der er næsten ingen grænser for, hvad der kan bygges på det grønne område ved  Bjerringbro Kano- og Teltplads. Der var da også overvejende ros til planerne på torsdagens borgermøde i Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter. Omkring 35 borgere - heraf flere lokale politikere - var mødt op.

Omlægningen af området - af nogle kaldet Åpromenaden- er en del af Helhedsplanen for Bjerringbro, hvor den overordnede idé er at skabe mere sammenhæng i byen og at gøre området ved Gudenåen til et samlingssted for både børn og voksne.

For at undgå oversvømmelser i vinterhalvåret skal en del af området hæves en meter op fra det nuværende niveau. Gennem hele området etableres en forhøjet sti, en slags dæmning, hvor man det meste af året kan færdes tørskoet.

Annonce

Lokalplanen for området er i høring til 1. oktober, og det var anledningen til borgermødet, hvor planlæggerne fra Viborg Kommune ikke blev mødt af en tsunami men dog med en vis skepsis fra de borgere, som  bor tæt på Gudenåen. De seneste års våde vintre med massive vandmasser i haverne er ikke glemt, og det samme gælder sommerens mange fester med larm og høj musik, og det prægede spørgsmålene.

Oversvømmelser

Johannes Ditlefsen fra Fredensvej var rimelig kritisk overfor omlægning af området. Han er en af flere, som har være plaget af oversvømmelserne.

- Når I nu bygger det på sydsiden, så presser det jo endnu mere vand op til os på nordsiden. Hvad har I tænkt jer at gøre ved det? Det er noget fis at sige, at det ikke betyder noget, sagde han.

Planchef Karl Johan Leegaard forsøgte at tage brodden af kritikken.

- Beregninger viser, at nyanlæg af området vil betyder meget lidt for den modsatte side af åen, sagde han.

Formanden for teknisk udvalg Johannes Vesterby (V) gav Ditlefsen og flere andre ret i, at en kraftig grødeskæring vil afhjælpe problemet med oversvømmelser.

- Det er dog svært, når nabokommunerne ikke vil være med. Men nu er vi kommet så langt, at vi har holdt møder om det, lød det optimistisk fra ham.

Annonce

Fest i madpakkehuset

Som mor til fire glæder  Dorte Valentin sig til, at hun og hendes børn kan bruge det nye område. Men hun er også skeptisk.

- Det bliver et vildt fedt område. Men madpakkehuset bliver et godt sted at holde fest, og der vil være fester døgnet rundt. Men madpakkehuset er også et vigtigt element, især for kanosejlerne, fordi de ikke har noget sted at være, når det er dårligt vejr, sagde hun, som også har oplevet sommerens fester på nærmeste hold.


Det bliver et vildt fedt område. Men madpakkehuset bliver et godt sted at holde fest, og der vil være fester døgnet rundt. Men madpakkehuset er også et vigtigt element, især for kanosejlerne, fordi de ikke har noget sted at være, når det er dårligt vejr.

Dorthe Valentin


- Hvem skal sørge for oprydning? Vi kan ikke have børn til at bade i et åbad, som er fyldt med glasskår, og jeg har jo set, hvordan Jeppe Bo (Nielsen, red.), hans kone og en ældre herre hver dag har samlet affald og glasskår op, sagde Dorte Valentin, som også er med i Natteravnene og har derfor en forståelse for, at de unge mennesker skal have et sted at være.

Annonce

Skrald eller græs

En ting er alle de fine nye ting, men spørgsmålet er, hvem der skal vedligeholde det.

- Hvis det ikke vedligeholdes, kommer det hurtigt til at se grimt ud, lød det fra Elin Pedersen.

Planchef Karl Johan Leegaard lod forstå, at der er begrænsede midler til driften. Han nævnte frivillige bypedeller som en mulighed.

- Kunne I ikke begrænse græsslåningen til hver14. dag, og så kan de folk samle affald i stedet for at slå græs, lød det fra en herre.

Sommerens mange spontane fester blev nævnt flere gange i debatten, og flere nævnte, at de unge også fylder meget med både knallertkørsel og kanonslag på den nye Niels Due Jensens Plads.

Bychef Lars Christiansens erfaring er, at problemerne ikke er så store, som de har været.

- Det er en lille gruppe, som står for uroen, og det er meget svært at nå dem. Vi kan ikke løse det med regler og forbud,  det kræver en pædagogisk indsats, og Jeppe Bo Nielsen og jeg har været i dialog med Viborg Kommune, sagde han.

- Men det er vigtigt, at I husker at bruge det nye område, når det er færdigt.  Hvis vi sidder dernede med vores børn og hygger og griller, så er det ikke længere et interessant sted for dem, som spiller op, så gider de ikke være der, lød det fra bychefen.

Området er stadig i skitsefasen, og det færdige resultat afhænger af, hvor mange penge man får ind. Hele projektet er beregnet til at koste 10,4 millioner kroner, foruden kommunale kroner har man også fået penge fra fonde. Håbet er at arbejdet kan starte til april 2021, og være færdigt til efteråret 2021.

Planlægger ved Viborg Kommune Mette Hummelshøj og hendes kolleger forklarede på borgermødet om de mange muligheder som det nye område ved Gudenåen vil give. Foto: Morten Pedersen
Annonce
Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Bronzealderens krigere

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Nu kan du blive vaccineret mod corona-virus uden tidsbestilling i Viborg

Viborg For abonnenter

Plads til dobbelt så mange vandhunde efter 1. august: Viborg Svømmehal er klar til flere gæster efter nedlukning

Viborg

Landboforeninger i offensiven om vandplaner: Problemerne skal løses lokalt og i fællesskab

Sport For abonnenter

Viborg HK fik en kæmpesejr og et godt udbytte med hjem fra Tyskland

Bjerringbro For abonnenter

Stille sommer på Dyrebakken: Kejserænder bød Hans Bach velkommen hjem fra hospitalet

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Bjerringbro

Udsigt til nyt liv ved og i tennisklubbens hus

Rundt om Viborg For abonnenter

Opfordring fra naturfredningsforening: Fjern dæmningen og byg en bro

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Rundt om Viborg

Ny tilladelse: Gipsrester kan bruges som gødning på marker

Viborg For abonnenter

Efter megen snak om rå beton fik viborgenserne selv syn for sagen: Peak 12 blev godt modtaget af gæsterne

Viborg

Rigsretssag mod Støjberg medfører udskiftning i domkirken

Annonce