Annonce
Viborg

Borgermøde om Hald Ege-plan

Et tidligere borgermøde om planerne i Hald Ege samlede rigitg mange tilhørere. Arkivfoto: Morten Pedersen

Hald Ege/Viborg: Det meget omstridte projekt, hvor ændringen af den gældende lokalplan vil betyde, at Bach Gruppen kan opføre boliger i det cirka 20 hektar store grønne område mellem Nonbo og Kolbækken, bliver nu sendt ud i offentlig høring i otte uger i perioden fra den 10. januar og frem til den 7. marts.

Samtidig inviterer Viborg Kommune på borgermøde om planen, tirsdag den 19. februar i Multisalen på rådhuset med start klokken 17.15.

Enhedslistens Flemming Gundersen benyttede sig af lejligheden til på byrådsmødet onsdag at markere sin modstand mod projektet ved at stemme nej til at sende planen i høring.

- Vi bør ikke ændre den nuværende kommuneplan, som udlægger arealet som et grønt rekreativt område. Der har været masser af lokale protester, og der må da være grænser for, hvor mange steder i kommunen vi vil skabe byudvikling, fordi nogle private grundejere ser en mulighed for at skaffe sig en god fortjeneste, sagde Flemming Gundersen.

Kai O. Andersen (SF) ville godt sende planen i høring, og han glædede sig over, at der sker forbedringer i planen for hver gang, den kommer i høring. Blandt andet mente han, at de trafikale problemer i området nu ser ud til at have fundet en løsning, og der anlægges en støjvold.

I fordebatten er der kommet 21 indsigelser mod planerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Ungdomspræst og afgået Mercantec-direktør vil i byrådet: Parti præsenterer nye kandidater - igen

Annonce