Annonce
Læserbrev

Borgerne i Viborg Kommune er nu fanget i en "catch 22"

Annonce

Læserbrev: Man kan undre sig over Viborg Kommunes sagsbehandling, når de skal anvende borgernes penge. Nu har Viborg Kommune brugt 80 millioner kroner til at støtte Mercantec, således at skolen kunne bygge et nyt prestige domicil ved Viborg Svømmehal.

Grunden og bygningsmassen, som Mercantec forlader på Vinkelvej 20, er måske ikke de penge værd, man har regnet med. For at få de 80 millioner kroner tilbage i kommunekassen vurderer man nu, at det er nødvendigt, at der bygges massivt på grunden med en byggeprocent på 85, blandt andet ved at opføre seks styks seks-etagers ejendomme og 27 boliger på to til fem etager på området.

Bygningsmassen på Vinkelvej 20 ligger indenfor et område, som er karakteriseret som et særligt værdifuldt landskab*.

Samtidig ligger området indenfor søbeskyttelseslinjen (300 meter fra søen). Det fremgår dog af kommunens skitseforslag ("scenarie 02"), at byggeriet ligger uden for søbeskyttelseslinjen, fordi der tidligere er givet dispensation til, at der kan bygges indenfor søbeskyttelseslinjen. Hvordan kan det være, at man vil tilsidesætte reglerne for søbeskyttelse endnu en gang?

Naturstyrelsen har tidligere set på området i forbindelse med et river rafting-projekt, som gymnastikhøjskolen ønskede at gennemføre på grunden ved siden af Vinkelvej 20. Dette projekt ville være smukt integreret i landskabet og ville som sådan ikke være til gene for aktiviteter i området. Tværtimod ville det være en attraktion til glæde for de mange natur-elskere, som besøger og bruger området. Men Naturstyrelsen godkendte på daværende tidspunkt ikke projektet, fordi det var for stort et indgreb i områdets natur.

Hvordan et stort ejendomskompleks kan være mindre indgribende end et river rafting-projekt, kan man undre sig over.

Vinkelvej 20 ligger også indenfor Asmild Kirkes beskyttelsesområde. Dette bør være endnu et argument for, at der ikke gives tilladelse til det påtænkte ejendomskompleks. Det vil ødelægge det attraktive ved området omkring Asmild Kirke.

*"I de værdifulde landskaber skal de landskabelige værdier beskyttes. Beskyttelseshensynet skal tillægges særlig stor vægt i kommunens afgørelser og planlægning.

3. Anlægsarbejder og byggeri må ikke tillades placeret i de værdifulde landskaber, hvis det indebærer en forringelse af de landskabelige værdier, der ligger til grund for udpegningen.

4. Anlægsarbejder eller byggeri, der isoleret set medfører forringelse af de værdier, som ligger til grund for udpegningen, kan undtagelsesvis tillades, hvis projektet også indebærer tiltag, der opvejer forringelsen såsom forbedrede muligheder for rekreative og landskabelige oplevelser." (Kilde: Kommuneplan 2017-2029)

Billede fra Vinkelvej over Asmild Kirke til Vinkelvej 20. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Bagkanten: Det er svært at være pessimistisk på Viborg FF's vegne

Annonce