Annonce
Rundt om Viborg

Borgerne skal på banen: Fremtidens hal i Møldrup skal skabes nu

Arbejdet med at designe fremtidens hal i Møldrup går i gang nu, efter hallen er bevilget en større sum penge til forskellige renoveringer. Forrest er det medlem af kultur og fritidsudvalget Michael Nøhr (V), og fra venstre er det halinspektør Allis Leegaard, bagerst kasserer Steen Hornbæk og bestyrelsesformand Peter "Byg"Christiansen. Foto: Dorte Søgård Schou.
Møldrup Hallen er bevilget en stor pose kommunale penge, og nu venter et spændende og krævende arbejde med at pejle sig ind på, hvad brugere og borgere forventer af fremtidens idrætshal.
Annonce

Møldrup: Hvordan skal fremtidens hal i Møldrup se ud, og hvad skal de rammer kunne byde på?

Der skal i det kommende års tid tænkes store tanker i Møldrup om, hvordan fremtidens udgave af Møldrup Hallen skal se ud. Kommunens kultur- og fritidsudvalg har netop bevilget henholdsvis 3,75 millioner og 740.000 kroner til fornyelser i hallen, og det glæder naturligvis i Møldrup hos hallens bestyrelse.

- Hallen trænger til nye faciliteter, og nu skal vi i gang med arbejdet med at lave en så fremtidssikret plan som muligt. Og her skal borgerne gerne til orde og ikke halbestyrelsen. Det er jo først og fremmest borgerne og brugerne af hallen, der kommer til at bruge faciliteterne, fortæller Peter Christiansen, der er formand for Møldrup Hallens bestyrelse.

Kasserer i halbestyrelsen Steen Hornbæk viser den råskitse, man har fået udarbejdet i hallen, men egentlig vil man gerne lade borgerne komme på banen med deres idéer først, inden man viser noget frem.
Annonce

Borgerne på banen

Bestyrelsen har fået udarbejdet nogle råskitser, og man ønsker blandt andet at se på nye køkken- og kantineforhold og omklædningsfaciliteter. Begge er godt mærkede af tidens tand, også selvom der er passet på tingene i tidens løb. Derudover ønsker man generelt at åbne det hele lidt mere op og skabe mere lys og plads, for en planløsning, der var ideel da hallen blev bygget, er det ikke nødvendigvis i dag, hvor mange flere bruger hallen på flere forskellige måder.

- Vi lægger vægt på, at det nye skal kunne bruges til mange forskellige ting og kunne dække mange forskellige behov, siger Peter Christiansen.

Han peger blandt andet på, at byens seniorer ofte mangler et sted at udfolde sig, og generelt peger tiderne i retning af, at folk der måske ikke hidtil har brugt hallerne så flittigt, er begyndt med det. Som for eksempel med byens dagplejere, der begyndte at bruge de nuværende halfaciliteter sidste år.

- Men vi vil egentlig gerne definere så lidt som muligt, så borgerne kan komme med deres idéer til, hvad der mangler, og hvad der er brug for, fortæller kasserer i bestyrelsen, Steen Hornbæk.

Annonce

Stort behov

Møldrup Hallen stod færdig i 1972, og det har været småt med forbedringer siden. Dog kom der for få år siden nyt halgulv på, men ellers er taget, omklædningsrum, toiletter og køkken det samme, som især fliser og klinker så ubønhørligt afslører. Hos halinspektør Allis Leegaard vækker bevillingen også glæde, for det betyder, at hendes arbejdsplads får en overhaling:

- Det er kun fantasisk. I dag er der også mere efterspørgsel efter mere almindelig mad i dagligdagen fra hallens brugere, og det har vi simpelthen for lidt plads til at imødekomme nu. Så det bliver fantastisk for alle, siger hun.

Pengene kommer fra kommunens pulje på godt 7,5 millioner kroner til halinvesteringer i 2022. Tildelingerne er sket ud fra behov, som de er belyst i en halanalyse, som Viborg Idrætsråd står bag. Medlem af kultur- og fritidsudvalget Michael Nøhr (V) glæder sig over, at det er lykkedes at tilgodese Møldrups efterhånden bedagede hal.

- Det er dejligt, og det er tiltrængt. Møldrup er en stor by i lokalområdet, og man har jo kigget på, hvor der er mest brug for pengene, siger han.

Annonce

Et stort arbejde

For at bevillingen skal blive realiseret, er det nødvendigt, at hallen selv skal skaffe det tilsvarende beløb via egenkapital og fonde. Det er naturligvis et stort beløb at rejse, og man er i halbestyrelsen udemærket klar over, hvilket stort arbejde det bliver, så her skal borgerne naturligvis også involveres.

- Men om ikke andet så tror jeg, det giver et helt andet tilhørsforhold til tingene, at man selv skal ud og yde noget, siger Peter Christiansen.

I første omgang håber halbestyrelsen at kunne orientere om de indledende manøvrer for halprojektet ved et borgermøde i Møldrup den 22. januar. Senere kan borgerne sandsynligvis se frem til flere møder, hvor mere konkrete forslag skal på bordet. Halbestyrelsen vurderer, at 2020 kommer til at gå med ideoplæg, tegninger og ansøgninger.

- Det er vores allerstørste ønske, at borgerne melder ind, så vi får vendt alle muligheder. Det skal være et vi-projekt. Det ligger os meget på sinde, siger Peter Christiansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce