Annonce
Rundt om Viborg

Borgmester: Det handler kun om teknik

På kortet ses det, hvor vindmøllerne præcist skal stå på sydsiden af Tjele Langsø. Kort: Viborg Kommune
Annonce

Nr. Vinge: Borgmester Ulrik Wilbek (V) har svært ved at forstå de konservative byrådsmedlemmers beslutning om at sige nej til vindmølle-projektet i Nr. Vinge. Og særligt begrundelsen herfor. I hvert fald den del, der handler om, at Stine Damborg Hust som formand for klima- og miljøudvalget ikke kunne få en bestemt passus med i sagsfremstillingen vedrørende vindmøllerne. Nemlig at European Energy hævder at samarbejde med Apple.

- Det er ikke normalt, at vi skriver i en dagsorden, hvem der skal være modtager af eksempelvis den strøm, der fremstilles. Ofte ved vi det jo heller ikke. Det er ren teknik, og det er jo ikke fordi, jeg har noget imod, at det kommer frem, siger borgmesteren.

Ulrik Wilbek siger, at "det ærgrer mig, hvis de konservative stemmer imod af den grund".

Han mener, at det væsentlige i sagen er, at vindmøllerne i Nr. Vinge kan bidrage til den grønne omstilling, som Viborg Kommune har besluttet sig for.

I forhold til Stine Damborg Husts oplevelse af, at European Energy har brugt Apple som pression for at få vindmølle-projektet gennemført, medgiver Ulrik Wilbek hende dog, at European Energy tidligt i forløbet har opført sig "uhensigtsmæssigt".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Landbrugets CO2-udledning

Annonce