Annonce
Debat

Borgmester og formand: Viborg har ikke bundet sig til Apple-varme

<p>Torsten Nielsen konstaterer, at Viborg ikke har bundet sig til nogen aftale omkring Apple-varme. Foto: Preben Madsen</p>

Borgmester Torsten Nielsen og formand for Energi Viborg Niels Dueholm har forfattet et fælles læserbrev omkring varmen fra Apple.

Annonce

Børsen har den 1. september en stort opsat artikel, der fortæller, hvor dårlig Apples placering i Viborg er for varmekunderne. Det billede kan vi ikke genkende. Vi vil fastholde, at det er fantastisk, at Apple har valgt at investere i Viborg - og den investering skal vi selvfølgelig udnytte bedst muligt til flest muliges fordel.

Apple ser en meget grøn og visionær mulighed for at udnytte overskudsvarmen fra datacenteret i fjernvarmenettet. Her er det dog meget vigtigt at understrege, at den mulighed aldrig har været nogen forudsætning for, at Apple etablerede sit datacenter i Viborg.

Der er altså ikke indgået nogen aftale med Apple om overskudsvarmen. Men både Apple, Energi Viborg og Viborg Kommune ser store grønne perspektiver i muligheden - og vi både håber og tror på, at det kan lykkes. Her er det klart, at det vil kræve væsentlige investeringer at anvende overskudsvarmen - ganske som normalt, når der skal implementeres nye produktionsformer i fjernvarmesystemerne.

Lige nu er Energi Viborg sammen med Apples rådgivere i fuld gang med at analysere de grønne muligheder.

Allerede med de nuværende afgiftsregler ser Apple-varmen efter vores beregninger ud til at blive billigere end i dag. Alligevel må vi konstatere, at afgiftsreglerne i Danmark bliver af afgørende betydning. Med de nuværende afgifter på brugen af overskudsvarme kan vi lave andre og billigere løsninger end med overskudsvarme.

Vi følger derfor regeringens analysearbejde om afgifterne i Danmark nøje. Vi forventer i den forbindelse, at politikerne på Christiansborg hjælper til med at sikre den grønne omstilling i Danmark, så vi kan sikre brugen af overskudsvarme til fjernvarme til gavn for både miljøet og de danske fjernvarmekunder.

Hvis det viser sig, at det ikke er muligt at etablere en attraktiv løsning for varmekunderne med overskudsvarme alene, så vil vi søge at kombinere overskudsvarmen fra Apple med andre varmekilder.

Og når det er sagt, er der bare tilbage at sige: Velkommen til Viborg, Apple!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Mindeord om Kay-Henning Weddum Pedersen

Viborg

Lommetyv på spil ved ishuset: Politiet opfordrer til ekstra opmærksomhed i sommerlandet

Annonce