Annonce
Rundt om Viborg

Borgmester: Togstop vil give udvikling

Borgmester Torsten Nielsen (K) glæder sig over, at det nu er nedfældet, at toget igen skal stoppe i Sparkær. Arkivfoto: Preben Madsen

Borgmester Torsten Nielsen (K) glæder sig over udsigten til at få togstop i Sparkær. Det vil give udvikling af hele området og er godt i tråd med kommunens egen bestræbelser på at etablere en nærbane, siger han.

Sparkær: Det vil give ny udvikling til Sparkær og hele nærområdet, at der er udsigt til, at det længe ønskede togstop nu kommer. Det siger borgmesteren i Viborg Kommune, Torsten Nielsen (K).

Baggrunden er en ny aftale om rammerne omkring genudbuddet af togdriften i det midt- og vestjyske mellem regeringen og et bredt flertal i Folketinget. Det er en del af aftale-teksten, at kommende operatører efter udbuddet i 2020 er forpligtet til at stoppe på fem nye stop - deriblandt Sparkær.

- For Sparkær vil det jo betyde, at der er syv-otte minutter i offentlig transport til Viborg med toget mod 40 minutter i en bus i dag, så det betyder da rigtigt meget for udviklingen i både Sparkær og resten af nærområdet. Så det hilser jeg absolut meget velkomment. Jeg ser det også som et skulderklap fra Christiansborg til de planer om at etablere en nærbane i Viborg Kommune, som vi selv har arbejdet med i løbet af det seneste år, siger Torsten Nielsen.

Han bor som bekendt selv i Sparkær og blev selv formand for det såkaldte togstandsningsudvalg, der blev nedsat i 2008 for at arbejde for et trinbræt eller et regulært togstandsningssted i Sparkær. Derfor er der specielt, at man nu er nået så vidt med planerne, at det er nedfældet i en aftale, at togstoppet kommer.

- Det er altid rart, når det lykkes at få realiseret noget, man har arbejdet for, og det viser jo, at alt godt kommer til dem, der vil vente på det, siger han.

Finansiering

Der er ikke afsat penge i kommunens budget til at finansiere selve trinbrættet eller togstandsningsstedet endnu.

- Der har været afsat penge til at få det undersøgt, men der er ikke penge klar til at få lavet togstoppet rent fysisk. Men der skal vi også mødes med Transportudvalget på Christiansborg, så vi får afklaret, om det er et trinbræt eller et togstandsningssted, eller hvad det rent fysisk skal være for en løsning. Og hvad det koster, og hvem der skal betale hvad, siger Torsten Nielsen.

I en rapport fra Trafikstyrelsen fra 2008 regnede man med en udgift på omkring syv millioner kroner for et togstandsningssted, men togstandsningsudvalget i Sparkær indhentede selv et tilbud på det samme arbejde, og det lød på mellem 2,8 og 3,2 millioner kroner.

- Det tilbud har jeg stadig liggende, selv om det nok skal opdateres. Men vi må jo have fat i dem, der har erfaring med den slags, for at høre til priserne. Det er jo ikke så tit, at der etableres nye togstop herhjemme, siger Torsten Nielsen.

Annonce
Livsstil For abonnenter

Corona-efterslæb og forældre, der ikke vil presse deres børn, gør det svært at hjælpe unge med overvægt: Det er frustrerende, lyder det fra dem, der ellers gerne vil

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Lavede deres første salg sammen, da de var ni og 10 år gamle: Nu har ungt makkerpar åbnet nyt bilhus i Viborg

Leder For abonnenter

Ulvene skal tæmmes - også i Viborg, Karup og Bjerringbro

Alarm 112

Politiet havde travlt med at finde narko: Ung mand forsøgte at tygge sit hash væk, men forgæves

Sport For abonnenter

Serieoverblikket: SIK spillede sig på førstepladsen med sejr i topopgør

Nordsøen skal plastres til med energiøer og vindmøller for hundredvis af milliarder: - Det er en rigtig, rigtig god forretning, lover klimaministeren

Viborg

Den lilles sejr over den store: Benzin-selskab hænger selv på regningen efter at have sendt strøm til en forkert  adresse i over to år

Alarm 112 For abonnenter

Litauer brød indrejseforbud, da han tog til Viborg-egnen for at begå indbrud: Nu må han aldrig vise sig i Danmark igen

Rundt om Viborg

Oplandsby skriver sig tilbage i lokaldysten efter tre års fravær

Viborg For abonnenter

Casper var udviklingshæmmet, omsorgsfuld og kun 24 år, da han døde: - Behøvede han virkelig at ligge syg helt alene?

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Alarm 112

30-årig mand truede ansatte på ølbar med banderelationer

Viborg FF For abonnenter

Mange ønsker blev opfyldt søndag aften: Viborg FF har en europæisk sætbold lige foran sig

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Læs her, hvordan Viborg HK-spillerne gjorde det i den europæiske finale

Annonce