Annonce
Bjerringbro

Borgmester: Viborg Kommune har ikke ændret holdning til Gudenaacentralen

Borgmester Ulrik Wilbek udtaler sig om Gudenaacentralen. Foto: Morten Pedersen
Annonce

Tange: Viborg Kommune har samme holdning til Gudenaacentralen, som den har haft altid. Sådan lyder det nu fra borgmester Ulrik Wilbek (V), efter at han har fået nyheden om, at Eniig alligevel ikke ønsker at sælge vandkraftværket ved Tange.

- Viborg Kommunes ståsted er, at vi i sin tid sendte vores anbefaling til at undersøge det lille stryg. Det er det, vi afventer at få en melding på. Viborg Kommune har ikke ændret sin holdning i forhold til Gudenaacentralen, siger han.

Borgmesteren bekræfter, at gruppen omkring Silkeborg-politikeren Hans Okholm har henvendt sig til ham for at tale om et salg, som skulle muliggøre et længere stryg.

- Han har været og forelægge projektet for mig, og jeg har lyttet til det. Men det har ikke ændret ved det, vi har gjort, og det vi synes, siger Viborg-borgmesteren, som så både positive og negative ting i Okholms forslag.

- Der var ting, der var fornuftige, og der var ting, som jeg stillede spørgsmålstegn ved. Sådan vil det jo være i sådan en sag, siger han og tilføjer, at han især stillede spørgsmål til Hans Okholms planer om det lange stryg og finansieringen af det.

Flere borgere i Ans, Tange og Bjerringbro har i de seneste uger ytret bekymring om, hvorvidt Tange Sø kan bevares, hvis Gudenaacentralen skulle blive købt af konsortiet.

Ulrik Wilbek er slet ikke i tvivl om, hvad han mener om søens bevarelse.

- Det er helt klart, at søen skal bevares, og den skal bevares i sin nuværende form. Det har Viborg Kommune hele tiden syntes - det har alle fire kommuner i virkeligheden syntes, men spørgsmålet er mere: Hvordan? Jeg mener, at den skal bevare sit vandspejl og sin vandstand, og det skal være en ordentlig sø at bade i, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce