Annonce
Viborg

Borgmesterens beretning, den 12. marts: Forhold jer i ro!

Borgmester Ulrik Wilbek (V) føler, at kommunen er godt forberedt på den helt uvante situation. Arkivfoto: Morten Pedersen
Viborg Stifts Folkeblad vil i de kommende uger lave en daglig status med borgmester Ulrik Wilbek (V), som løbende vil fortælle om udviklingen. Dette interview er foretaget torsdag den 12. marts 07.56.
Annonce

Viborg: Viborg Kommunes borgmester, Ulrik Wilbek (V), har aflyst samtlige møder og arrangementer i de kommende uger. Hans kalender er nu 100 procent dedikeret til at holde snor i - og overblik over - Viborg Kommune i en tid, hvor intet er, som det plejer at være.

- Vi har fjernet alle møder og kulturbegivenheder, hvor der er mange mennesker samlet. Det var det første, vi gjorde, siger Ulrik Wilbek.

I aftes gik statsminister Mette Frederiksen (S) som bekendt på talerstolen, hvor hun offentliggjorde en lang række vidtgående tiltag, som skal forsøge at bremse smitten af den verdensomspændende covid-19 virus.

- Og det første, jeg gjorde her til morgen, var at gå på Facebook, hvor jeg i et opslag opfordrer folk til at tage den med ro. Retorikken er jo meget afgørende for, om folk går i panik, eller om de ikke går i panik. Der er mad nok, og det bliver der ved med at være, hvis ikke vi går i panik, men folk holder i lange køer ved supermarkederne. Det er lige præcis det, de skal lade være med, siger Ulrik Wilbek, som har ét klokkeklart budskab:

- Bevar roen og tænk jer om!

Han opfordrer til, at man i stedet begynder at overveje, hvem man kan hjælpe.

- Man kan jo lave en ordning på vejen, hvis der er nogle ældre medborgere, som ikke kan komme ud, foreslår han.

Dagen i dag bruges på en række stabsmøder, hvor der skal dannes overblik på rådhuset.

- Mange medarbejdere ved ikke, om de skal gå hjem eller ej. Vi kommer til at sende folk hjem efterhånden, så vi ikke har for mange samlet på ét sted, og så bruger vi dagen i dag på at organisere det hele. Mange, herunder direktionen, er mødt ind klokken seks, og så har vi en krisestab, som mødes nogle gange i løbet af dagen, fortæller Wilbek.

Han føler, at Viborg Kommune er godt rustet til denne helt usædvanlige tid.

- Det her kommer ikke som noget chok, så vi har brugt 14 dage på at gøre det hele klar. Vi havde en fornemmelse af, at det godt kunne udvikle sig den her vej. Det næste bliver så at få oprettet nogle funktioner omkring borgerservice for eksempel. Et call-center, hvor fagfolk kan besvare folks spørgsmål.

På onsdag skulle byrådet samles til et møde, hvor det blandt andet - sandsynligvis - vil give tilladelse til at opstille vindmøller ved Nr. Vinge, nord for Ørum.

- Det møde bliver nok uden tilhørere. Om det også bliver uden politikere, må vi se på. Der er plads nok i multisalen, hvis vi kun er os 31, til at vi kan sidde pænt fra hinanden, men det må vi kigge på. Det handler også om signalværdi, siger Ulrik Wilbek, som desuden forventer, at rådhuset fra i morgen er forholdsvist tomt.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om corona-virussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af corona-virus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

21 vil studere ny uddannelse i Viborg

Viborg

Blå partiers kamikazekurs

Annonce