Annonce
Viborg

Borgmesterens beretning, den 14. marts: Alle kan få passet deres børn

Borgmester Ulrik WIlbek forsøger fortsat at holde snor i stort og småt. Alt i den kommunale verden handler om coronavirussen og de medfølgende enorme forandringer. Arkivfoto: Morten Pedersen
Viborg Stifts Folkeblad vil i de kommende uger lave en daglig status med borgmester Ulrik Wilbek (V), som løbende vil fortælle om udviklingen. Dette interview er foretaget lørdag den 14. marts klokken 08.05.
Annonce

Viborg: Ulrik Wilbek (V) holder weekend i virussens tegn.

Som udgangspunkt arbejder han hjemmefra.

- Men der skal hele tiden holdes snor i noget, så vi tager ind på rådhuset, hvis det bliver nødvendigt, siger borgmesteren.

Et par dage inde i "corona-krisen" står det klart for ham, at en af de aller vigtigste opgaver er, at man er klare og konsekvente i den kommunale kommunikation.

- Især i forhold til pasningen er det en rigtig svær øvelse. Vi har et nødberedskab for dem, som arbejder i kritiske funktioner, men det har vi altså også for alle andre, som heller ikke kan få passet deres børn, siger Ulrik Wilbek, og fortsætter:

- Hvis en dagplejer siger, at hun holder lukket, så går borgeren til sin arbejdsgiver og siger, at hun må være hjemme, fordi hun ikke kan få passet sine børn, men det kan man altså godt, og det er rigtig, rigtig vigtigt at slå fast: Hvis ikke, man har mulighed for at få passet sine børn på anden måde, så har man altid mulighed for at få dem passet hos os i vores nødpasning, siger Ulrik Wilbek.

Han fortsætter:

- Det er vigtigt at understrege, at der ikke er nogen, som har fri, og at der ikke er nogen, som ikke får løn. Hvis en dagplejemor normalt har fire børn, og et enkelt barn har behov for at blive passet i denne tid, så skal dagplejeren altså holde åbent.

Ulrik Wilbek erkender dog også, at det hele tiden er en balance.

- Alle skal selvfølgelig helst ikke komme væltende med deres børn, men modsat skal folk heller ikke stå i en situation, hvor de ikke kan komme på arbejde. Den situation har været lidt svær at melde ud på en fornuftig måde. Vi har i hvert fald mødt nogle borgere, som har fået oplevelsen af, at det er umuligt at få deres børn passet, og det er det ikke, understreger han.

Annonce

Irrelevante tal

Ulrik Wilbek minder desuden om, at man er holdt op med at sende folk i karantæne, fordi de måske kender én, der er syg.

- Og det vil også sige, at vi ikke registrerer antallet af syge. Så de tal, der kommer ud nu, er ikke længere relevante.

Derudover fortæller Wilbek, at man fra Viborg Kommunes sides opfordrer folk til at bruge Radio Viborgs nye Facebook-gruppe "Viborg hjælper hinanden / Corona," hvor man kan tilbyde og efterspørge hjælp til alt mellem himmel og jord.

- Det er en fantastisk god idé, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

21 vil studere ny uddannelse i Viborg

Viborg

Blå partiers kamikazekurs

Annonce