Annonce
Viborg

Borgmesterens beretning, den 20. marts: - Vi har satset alt på sundhed, ældre og socialområdet

Borgmester Ulrik Wilbek forventer, at de to kommende uger bliver voldsommere. Det er dem, kommunen i den seneste tid har forsøgt at ruste sig til. Arkivfoto: Morten Dueholm
Viborg Stifts Folkeblad vil i disse uger lave en næsten daglig status med borgmester Ulrik Wilbek (V), som løbende vil fortælle om udviklingen. Dette interview er foretaget fredag den 20. marts klokken 07.40.
Annonce

Viborg: Den krisestab, der mødes hver morgen på Viborg Rådhus, er blevet mindre, som ugen er gået.

Det er dog ikke, fordi krisen er blevet mindre, slår borgmester Ulrik Wilbek (V) fast.

- Nej, tværtimod, siger han.

- Vi kan se alle de ting nu, som tårner sig op, hvis det går, som man forventer. Folk skal ikke gå og være utrygge derude, og vi synes, vi har styr på det - men hvis det hele eksploderer i næste uge og næste uge igen - som meget jo desværre tyder på - så er det også vigtigt, at vi er forberedte og proaktive.

- Derfor har vi også brugt den her uge på at lukke alt det ned, der skal lukkes ned, og satse alt på sundhed, ældre og socialområdet. Specielt det sidste er noget af det mest udsatte lige nu, hvor eksempelvis rusmiddelcenteret er lukket, fortæller borgmesteren, som dog har en positiv melding i forhold til udbredelen af coronavirus:

- Den kurve, vi så i går, var faktisk eksponentielt lidt lavere, end man havde forventet, og det er positivt. Nu må vi se, om det så også gælder for i dag.

Annonce

Bestemme mere selv

I dag er der klokken 14 og to timer frem et telefonmøde mellem alle borgmestre samt statsministeren.

- Her har jeg hørt lidt om, at der vil komme en foreløbig lovgivning, som giver borgmestrene mulighed for at køre flere ting igennem selv. Jeg tror dog ikke, det bliver særligt afgørende for os i Viborg Kommune, men der kan jo være andre steder, hvor de har sværere ved at få det til at køre, siger Ulrik Wilbek.

- Men nu må vi lige høre, hvad det er, hun vil lægge frem, konstaterer han.

Ulrik Wilbek mener, at der er godt styr på organisationen i Viborg Kommune i denne tid. Faktisk sidder der seks personer til hele tiden at svare på henvendelser om stort og småt.

- Der er mange, der arbejder meget, og det skal der også være i sådan en situation her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

21 vil studere ny uddannelse i Viborg

Viborg

Blå partiers kamikazekurs

Annonce