Annonce
Viborg

Borgmesterens beretning, den 25. marts: Nu åbnes der en smule op

Ulrik Wilbek skal i næste uge se på, hvilke investeringer der kan rykkes frem. Arkivfoto: Morten Pedersen
Viborg Stifts Folkeblad vil i disse uger bringe en daglig status med borgmester Ulrik Wilbek (V), som løbende vil fortælle om udviklingen. Dette interview er lavet onsdag den 25. marts klokken 07.47.
Annonce

Viborg: Hvis du trænger til positive nyheder, så læs blot videre.

Det var i hvert fald lutter opløftende meldinger, som Ulrik Wilbek onsdag morgen havde på hjerte.

- Det rigtig gode er, at der stadig i Viborg Kommune hverken er personale eller beboere på bosteder og sådan noget, der er testet positiv for corona-virus, fortæller han.

- Samtidig har vi flere og flere personer, der er klar til at skifte opgaver og til at gå ind i de teams, der mangler, hvis det skulle eksplodere, fortæller borgmesteren videre.

Det handler både om frivillige, der melder sig på banen, og ansatte i andre afdelinger, som for en stund kan blive brugt på de områder, der er pressede, forklarer han.

- Ja, dels har vi den her ressourcebank sammen med regionen, hvor folk selv kan melde sig - eksempelvis pensionister - men vi har også vores egne medarbejdere, som er meget fleksible og klar til at skifte opgaver.

Annonce

Og hvad med Revas?

Noget nyt - og ligeledes positivt ifølge Ulrik Wilbek - er, at kommunen i aftes fik en besked fra regeringen og Kommunernes Landsforening (KL).

Den lød, at nu må de, der varetager udendørs arbejde og uden smitterisiko godt vende tilbage på arbejde.

- Det er primært Park og Vej. De må godt slå græs, putte grus på stierne og den slags.

Det første lille tegn på, at noget af det lukkede så småt åbnes op igen.

Og hvis ikke jeg spørger, så gør 100.000 læsere: Hvad med Revas?

- Der er det at sige, at KL i øjeblikket undersøger, om der er mulighed for at åbne genbrugsstationerne. Mere ved vi ikke på nuværende tidspunkt. Vi bakker selvfølgelig loyalt og solidarisk op om de tiltag, der er lavet.

Annonce

Hænderne væk fra skødet

Mens man på nogle områder må vente på befalinger fra øvre sted, så er der også andre punkter, hvor kommunen selv kan tage teten.

- Det helt afgørende, når alt det her er ovre, er, at vi ikke har siddet med hænderne i skødet, siger Ulrik Wilbek.

På mandag sætter han sig derfor sammen med kommunens kommunaldirektør Lasse Jacobsen og økonomidirektør Klaus Christiansen for at se på alle de kommende kommunale investeringer.

Hvilke kan man rykke frem, så man på den måde både udnytter tiden, hvor verden ligger brak - og ikke mindst så man kan holde gang i de for tiden noget punkterede hjul, samfundet kører på?

- Vi kan nemt risikere på en tabel fra nul til 10 at starte fra nul på en lang række områder: de beskæftigelsesfremmende foranstaltninger, anlæg, hele den nye velfærdsverden. Derfor prøver vi at være proaktive, så vores kommune kommer ud på den anden side og måske står på fem i stedet for på nul, slår Ulrik Wilbek fast.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Knivmand fra Sct. Mathias Centret er sigtet for drabsforsøg: Blev fængslet i bare fødder

Sport

Fisker forlænger med Viborg HK

Annonce