Annonce
Viborg

Borgmesterens beretning, den 26. marts: Winter is coming

En stor del af arbejdet på borgmesterkontoret går for tiden med at finde ud af, hvilke kommunalt ansatte der kan komme tilbage til deres normale funktioner. Arkivfoto: Morten Pedersen.
Viborg Stifts Folkeblad vil i disse uger bringe en daglig status med borgmester Ulrik Wilbek (V), som løbende vil fortælle om udviklingen. Dette interview er lavet torsdag den 26. marts klokken 07.45.

Viborg: Der er syv indlagte med covid-19 på hospitalet i Viborg, den enhed, der hedder Hospitalsenhed Midt (der dækker Skive, Silkeborg, Viborg).

I Vest-afdelingen har regionen 26.

Med andre ord må man altså formode, at der snart kan komme en bølge af indlagte også her, mener Ulrik Wilbek.

Man har en winter is coming-agtig fornemmelse.

Det er det, han og man går og forbereder sig på - blandt andet ved at sikre sig et solidt overblik over, hvilke kompetencer og evner de ansatte i kommunen har. Hvem kan træde til, når sundhedsområdet virkelig kommer under pres?

Annonce

En mindre regning

Imens sundhedssystemet rustes til den store belastning, så bruger Viborg Kommunes direktion og borgmester også en del af tiden på at sikre, at Viborg Kommune er klar til tiden efter krisen.

Det handler blandt andet om allerede nu at bringe folk forsvarligt ud i deres normale funktioner, hvor det kan lade sig gøre.

- Hos Park og Vej starter en del af medarbejderne allerede op i dag. Vi prøver at se, hvordan vi kan få det bedst mulige ud af det, så den regning, vi skal betale, bliver bare lidt mindre, siger Ulrik Wilbek om situationen.

- Som jeg nævnte i går, skal vi hele tiden selv se på, hvad vi kan gøre for at have et lille forspring.

Kommunerne sammenligner sig hele tiden med hinanden. Hvad med i denne situation, er der nogen, der har taget teten?

- Jeg vil snarere sige, at der er nogen, som ikke lige er kommet med, men en lang række kommuner gør, som vi gør, siger Wilbek.

- I Aarhus har de fremskyndet en række vejanlægs-opgaver for 400 millioner kroner bare i år. Det beløb er på deres anlægsbudget dog heller ikke helt så meget, som 400 millioner er på vores, indskyder han.

Gang i arbejdet

I Viborg har man fået godt gang i byggeriet på Fischers Plads, hvor flere end 500 parkeringspladser er på vej, påpeger han.

Den timing er måske i øvrigt meget god, nu hvor de fleste butikker alligevel holder lukket.

Også byggeriet af Tinghallen er kommet op i fulde omdrejninger, fortæller Ulrik Wilbek med tilfredshed.

- Der holder endda dobbelt så mange biler på byggepladsen, som der plejede at gøre, tilføjer han.

- Men det er nu fordi, håndværkerne ikke længere kører to og to.

Vitaminer til hjernen

Som borgmesteren tidligere har italesat, så begynder der efterhånden at være meget lidt, man kan give sig til, når man skal holde sig hjemme.

En del af jer læsere har sikkert fået set en pæn portion serier og film i de seneste 14 dage ...

- Så nu vil vi også hos kommunen begynde at tilbyde take away, ligesom restauranterne gør, siger Ulrik Wilbek.

Her er der dog tale om andre vitaminer. Dem til hjernen.

- Vi tilbyder fra på mandag take away-bøger. Der er jo ikke så meget at lave, så vi gør sådan, at man kan bestille bøger via nettet, og så kan man hente en lille bogpakke hos Søster Lagkage, som tidligere har lavet nogle arrangementer med biblioteket, fortæller borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Marc har levet med hustruvold: - Det værste var ikke slagene - det var ordene

Annonce