Annonce
Viborg

Borgmesterkandidaten er endnu ikke fundet: Afklaring om afklaring i næste uge

Niels Dueholm vs Mette Nielsen. Socialdemokratiets bud på en borgmester er en af disse to. Arkivfoto: Morten Dueholm
Coronaen har forpurret mange planer - også Socialdemokratiets kampagneplaner for at vippe Wilbek af borgmesterposten. Nu skal en afklaring snart findes, mener formand.
Annonce

Viborg: Onsdag den 23. september gennemføres en ekstraordinær generalforsamling i den socialdemokratiske fællesledelse.

Der var oprindeligt lagt op til et brag af en aften, hvor flere hundrede medlemmer ville være mødt op for - for første gang i mange, mange år - at stemme om, hvem der skal være partiets borgmesterkandidat, når der er kommunalvalg i november 2021.

Mette Nielsen eller Niels Dueholm.

Men aftenen kommer ikke til at gå med et valg om personerne, kun om fremgangsmåden.

- Forsamlingsforbuddet har en størrelse, som vi ikke tør at løbe an på, siger John Hansen, formand for fællesledelsen i Socialdemokratiet.

Der er lige nu to scenarier i spil: Enten udsætter man igen det interne valg, som oprindeligt skulle have været holdt i april.

Alternativt vedtages det, at afstemningen mellem Nielsen og Dueholm skal afgøres i en urafstemning.

Det vil betyde, at der skal sendes stemmesedler ud til de flere end 500 socialdemokratiske partifæller i Viborg Kommune. Disse vil så sende deres kryds retur og en borgmesterkandidat dermed blive fundet.

Annonce

Så hurtigt som muligt

En urafstemning vil kræve et stort arbejde af partiapparatet, men kan ifølge formanden sættes i gang i løbet af en uge eller to.

Vælger man i stedet endnu en gang at udsætte valget til på et senere tidspunkt, så vil det fortsat være temmelig uvist, hvornår der kan findes en afklaring om, hvem Socialdemokratiet foretrækker som Viborg Kommunes kommende borgmester.

John Hansen slår fast, at det først afgøres den 23. september, hvilken løsning der er opbakning til.

Hans personlige holdning er dog, at en urafstemning må være det rette valg:

- For det begynder at haste med at finde en borgmesterkandidat. Vores konkurrenter er allerede begyndt at føre valgkamp. Det er vigtigt, at vi finder vores borgmesterkandidat så hurtigt som muligt, siger John Hansen.

Per Møller Jensen, der hidtil har været borgmesterkandidat i partiet, meldte ud i begyndelsen af året, at han ikke genopstiller til byrådet. Siden meldte først Mette Nielsen og dernæst Niels Dueholm sig altså på banen som hans arvtager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Viborg FF's vej til sydafrikansk landsholdsspiller og mange nye fans

Annonce