Annonce
Viborg

Borgmestre opfordrer til lokal medie-opbakning: Ulrik Wilbek glæder sig over Viborg Stifts Folkeblad

Viborgs borgmester Ulrik Wilbek bakker op om Viborg Stifts Folkeblad, fortæller han sammen med en stribe borgmestre fra landets øvrige kommuner, som bakker op om deres lokale mediehuse. Arkivfoto:
Corona-krisen har vist vigtigheden af at have et lokalt medie som Viborg Stifts Folkeblad, siger borgmester Ulrik Wilbek.

Viborg: Alle brancher lider under corona-krisen, også medierne på især vigende indtægter på annoncering.

I dagens avis kan man finde en annonce fra jysk-fynske borgmestre med en opfordring til at støtte de lokale mediehuse ved at tegne abonnement på den lokale avis, men også annoncørerne ved at tænke kreativt.

- Netop i en krise som denne har jeg oplevet, hvor vigtigt det er at have en lokal avis som Viborg Stifts Folkeblad. Tallene viser, hvor mange der læser om, hvad der lokalt angår dem vedrørende corona-krisen, i avisen og på de elektroniske platforme. Der er mange, som ikke følger med på kommunens hjemmeside eller Facebook og i stedet får de vigtige oplysninger via avisen, siger Viborgs borgmester Ulrik Wilbek.

Lige nu bruger Viborg Kommune mediehuset Viborg Stifts Folkeblad til annoncering om blandt andet aflysninger, og Ulrik Wilbek opfordrer potentielle annoncører til at tænke kreativt.

- Det kan være med annoncer, som på nuværende tidspunkt giver mening, siger Ulrik Wilbek.

Annonce

Efter krisen

Opbakningen fra borgmestrene sigter dog også på, hvordan verden ser ud på den anden side af krisen.

- De lokale aviser har en mere end hundredårig tradition for, at det er her, lokalbefolkningen henvender sig med meddelelser, orientering og debat. Det vil være frygteligt, hvis de lokale medier ikke var der mere eller som på grund af krisen må indskrænke, siger Ulrik Wilbek.

Han understreger endvidere, at Viborg Stifts Folkeblad er kommunens ansigt udadtil mediemæssigt.

- Det vil være et stort tab lokalt på alle områder, hvis Viborg Kommune mediemæssigt kun blev dækket i et medie, som på grund af krisen er sammenlagt af flere medier, der i fremtiden ikke dækker lokalområdet så bredt som i dag, siger Ulrik Wilbek, som opfordrer til, at alle bakker op om det lokale mediehus.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronarelaterede dødsfald i Italien stiger med over 700 på et døgn

Annonce