Annonce
Læserbrev

Botilbud. Nej, ikke Botilbuddet Grundtvigsvej igen!

Annonce

Læserbrev: Fredagsavisen bragte en artikel, der ikke alene gjorde os forstemte, men også meget vrede. Det gjorde ondt at læse om en beboer i Botilbuddet Grundtvigsvej, som af angst for verden gemmer sig hele dagen under sin dyne i et mørkt soveværelse og efter sigende ikke får den hjælp og støtte, han har brug for.

Vores vrede blev vakt, fordi der nu igen er en pårørende til en beboer i Botilbuddet Grundtvigsvej, der i afmagt går til pressen. Det burde ikke være nødvendigt, men når man læser leder af psykiatrien i Viborg Kommune Jane Aslaugs kommentar til den lange, detaljerede beretning om svigt fra kommunens side, begynder man at forstå.

Kommentaren er én stor afværgemanøvre, en afliret lektie, en glat omgang managementsprog, som kun alt for tydeligt signalerer, at ingen har krav på konkrete svar. De pårørende, man altid taler om at inddrage, spises af med abstrakte floskler. Kommentaren er blottet for empati og uden forsøg på imødekommenhed.

Jane Aslaug kan ikke udtale sig om den konkrete sag, men siger bl.a.: ”Jeg kan generelt sige, at vi altid har sigte på at udvikle vores tilbud til glæde for de borgere, der benytter sig af dem. Dette er en løbende proces – også på Grundtvigsvej …”.

Kommentaren er en hån mod den pårørende, der i fortvivlelse har henvendt sig til avisen. Det er ikke sjovt at stå frem. Det gør man kun, fordi man bliver tvunget til det. Det er bekymrende, at Jane Aslaug ikke engang kan få sig selv til at sige, at hun altid er meget ked af det, når pårørende oplever, at de løber panden mod en mur.

Måske skulle man minde om, at en kommunal leder betales af skatteborgerne, der har krav på at få ordentlig besked.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

S slækker på udlændingepolitikken

Annonce