Annonce
Viborg

Brødre bag pizzeria-brand skal igen i retten

Et brødrepar blev i december 2019 dømt for at have sat ild til Stjerne Pizza i Overlund. Nu ankes straffen. Arkivfoto: Morten Pedersen
Anklagemyndigheden har anket strafudmåling og spørgsmål om udvisning til Vestre Landsret. To brødre har erkendt, at de satte ild til Overlund-pizzeria.
Annonce

Viborg: Et brødrepar blev i december 2019 dømt for ildspåsættelse ved Retten i Viborg.

Her erkendte de, at de den 19. august 2019 havde hældt to dunke med diesel ud over pizza-bakker og inventar i Stjerne Pizza i Overlund Bydelscenter. De anerkendte begge straffen på fængsel i et år og tre måneder samt en advarsel om udvisning.

Alligevel skal pizzeria-ejer, den 31-årige Hasan Farhan Albashan, og hans 10 år yngre bror Ahmad Farhan Albashan, på mandag på ny i retten. Det skyldes, at Statsadvokat for Viborg har anket strafudmålingen til Vestre Landsret, hvor også udvisningsgrundlaget skal prøves.


Statsadvokat for Viborg har anket strafudmålingen til Vestre Landsret, hvor også udvisningsgrundlaget skal prøves.


I byretten lød anklagemyndighedens påstand, at straffen burde være fængsel i et år og seks måneder samt en ubetinget udvisning af Danmark.

Brødrene Albashan forklarede i retten, at de havde sat ild til Stjerne Pizza, fordi de tre gange over nogle måneder var blevet truet til at betale penge til nogle afpressere. De penge havde Hasan Farhan Albashan ikke, så eneste mulighed var at få udbetalt forsikringspenge efter branden og give penge videre til afpresserne.

Det fremgik af sagen, at forsikringen på Stjerne Pizza tidligere i 2019 var blevet ophævet på grund af manglende betaling. Det blev der dog rettet op på i løbet af sommeren, og blot 11 dage før branden blev der ringet til Alm. Brand for at være sikker på, at forsikringen nu var i orden.

Da det samtidig var et faktum, at pizzeriaejeren var i økonomiske problemer, afviste byretten forklaringen om trusler og afpresning og dømte brødrene for ildspåsættelse med henblik på forsikringssvindel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Spillerne er glade - træneransættelse har givet ro, men skubber også til niveauet

Annonce