Annonce
Viborg

Brøndum vender underskud til overskud

Brøndum-koncernen  har vendt et stort underskud til et pænt overskud.
Ledelsen vurderer, at Brøndum nu er på den anden side af flere års vending. Årets resultat er godt 40 millioner kroner bedre end sidste år.
Annonce

Viborg: Efter flere turbulente år med meget svingende resultater og flere store millionunderskud har Brøndum-koncernen netop præsenteret et overskud for 2019/2020 på godt 10 millioner kroner før skat mod et underskud på 32 millioner året før.

Hvad måske er endnu mere vigtigt, så slår ledelsen fast, at man nu mener at have gennemført en solid vending for virksomheden.

- Jeg er glad for, at vi nu med fasthed kan sige, at vi er ude af flere års turnaround, og jeg er rigtig stolt af den vending, vi har præsteret i år, siger administrerende direktør Tue Sjøntoft i en pressemeddelelse i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet.

Brøndum specialiserer sig inden for vvs, ventilation, sprinkler, køl, fjernvarme og energi.

Ifølge Tue Sjøntoft har man i det forgangne regnskabsår arbejdet fokuseret på at skabe overskud i virksomheden og etableret en platform for fremtidig vækst, mens man samtidig har måttet bruge en del ressourcer på en række gamle problemsager.

- Vi er nået rigtig langt og glæder os over resultatet, siger Tue Sjøntoft.

Annonce

Ikke helt i mål

Selvom Brøndum altså nu ifølge eget udsagn er ude af flere års turnaround, er der stadig områder i forretningen, som kan forbedres i de kommende år.

- Vi er endnu ikke kommet helt i mål med alle vores forretningsområder. Enkelte steder oplever vi fortsat et negativt økonomisk resultat. Derfor vil vi naturligvis arbejde koncentreret på at få styrket de områder af forretningen i 2020/2021, siger fortæller Tue Sjøntoft.


Jeg er glad for, at vi nu med fasthed kan sige, at vi er ude af flere års turnaround, og jeg er rigtig stolt af den vending, vi har præsteret i år

Tue Sjøntoft, administrerende direktør


Koncernens ordrebeholdning er stabil, og ledelsen forventer en mindre stigning i aktivitetsniveauet og dermed omsætningen i regnskabsåret 2020/21. For det kommende regnskabsår forventer man en omsætning i niveauet 600-620 millioner kroner og et resultat før skat i niveauet 10-15 millioner kroner - altså et resultat på linje med dette års resultat.

Det skal blandt andet ses på baggrund af, at Brøndum, i stedet for at sigte efter et markant højere resultat, vælger at prioritere en række tiltag inden for procesforbedringer og it, samt fortsat at styrke organisationen.

- Jeg har en klar forventning om at de tiltag, vi igangsætter, vil medvirke til at øge Brøndum-koncernens langsigtede indtjeningsevne og gøre Brøndum til en endnu mere attraktiv virksomhed for vores kunder og medarbejdere, udtaler Tue Sjøntoft i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce