Annonce
Danmark

Bramsen opfordrer til fortrolighed

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) afviser på samråd at kommentere indhold i sag om FE.
Annonce

Efter at have forholdt sig tavs i en lille måned er forsvarsminister Trine Bramsen (S) onsdag i åbent samråd om sagen i Forsvarets Efterretningstjeneste.

Sagen startede i slutningen af august, hvor Tilsynet med Efterretningstjenesterne udsendte en skarp kritik af FE. I forbindelse med sagen er flere ledende medarbejdere hjemsendt.

- Der har på det seneste været kritik af, at de blev hjemsendt. Og det er sagt, at det skulle være sket for at vise politisk handlekraft. Det vil jeg sige klart her, at det ikke er korrekt.

- Hjemsendelsen sker på grund af den alvorlige kritik fra tilsynet, der har relation til de pågældende medarbejdere, siger Trine Bramsen.

Hun er af blandt andet Venstres Claus Hjort Frederiksen blevet kritiseret stærkt for sin håndtering af sagen. Den tidligere forsvarsminister har sagt, at sagen ikke burde være kommet i offentlighedens søgelys.

I flere lange interviews har han sagt, at sagen handler om et tophemmeligt samarbejde mellem USA og Danmark, hvor et datakabel er blevet overvåget.

Trine Bramsen siger på samrådet, at hun ikke vil kommentere på den del af debatten. Og sender samtidig en slet skjult stikpille til Claus Hjort.

- Jeg hverken kan eller vil gå ind i spekulationer. Jeg tager sikkerhed og fortrolighed alvorligt. Derfor holder jeg fast i, at drøftelser af efterretningstjenesterne sker i de relevante Folketingsudvalg.

- Jeg vil til slut appellere til, at alle - såvel enkeltpersoner som medier - holder sig Danmarks sikkerhed for øje. Hverken regeringen eller jeg vil eller kan kommentere på fortrolige forhold, siger hun.

Efter samrådet bliver Bramsen også spurgt, om Claus Hjort Frederiksen har brudt sin tavshedspligt.

- Jeg kommer ikke til at kommentere på, hvad der måtte være af spekulationer hverken i pressen eller fra andre, svarer hun.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Viborg

De ældste elever fik forfatter-tip

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

DF-gruppeformand vil have minister ind i sag om voldstrusler på Viborg Rådhus: - Det skal i min optik koste en udvisning

Udland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Annonce