Annonce
Viborg

Brandstationer mangler hænder: Kom og hør, hvad det indebærer at være brandmand

Der mangler deltidsbrandmænd til dragterne. Nu vil Midtjysk Brand og Redning forsøge at gøre noget aktivt for at finde deres nye deltidsbrandmænd. Arkivfoto: Morten Pedersen.
Man ser dem ofte, når ulykken er ude, og brande skal slukkes. Men der er mangel på brandmænd, og det vil Midtjysk Brand og Redning nu gøre noget ved.
Annonce

Viborg: Der er mangel på deltidsbrandmænd i Midtjysk Brand og Redning, og det vil man nu gøre noget ved.

Derfor får interesserede lov at snuse lidt til, hvad det er, man egentlig går og laver som deltidsbrandmand, og hvad brandstationerne kræver af deres brandmænd.

- Mange bliver faktisk overraskede over, at det faktisk er deltidsansatte brandfolk, som tager afsted hjemmefra, hvis alarmen går, siger Andreas Schuldt Jørgensen, der er planlægger hos Midtjysk Brand og Redning.

Så man sidder derhjemme, og så tager man afsted, når alarmen lyder?

- Nej, folk har deres daglige job, og hvis man så er på vagt, skal man være klar til at rykke med det samme. Man kan have vagt hver tredje eller fjerde uge alt efter, hvilken brandstation man er tilknyttet, fortæller han.

Man skal have mulighed for at møde på stationen inden for fem minutter.

Hvis man vil høre endnu mere og vise sin interesse, er der et informationsmøde på stationen i Viborg, Indstrivej 3, Viborg, den 18. juni. Hvis man ikke har mulighed for at møde op den dag, er der også et informationsmøde på stationen i Silkeborg dagen før.

Annonce

Hvad kræver det?

Inden man er klar til at komme ud og slukke brande, ligger der et uddannelsesforløb foran en.

- Først og fremmest er det vigtigt, at de har fast arbejde, så vi ved, hvor de er. I forhold til uddannelsen er det noget, vi giver dem, hvis vi ansætter dem. Det tager mellem et år og to år alt efter, hvordan man vælger at gøre det. Det indebærer en førstehjælpsuddannelse, en grund- og funktionsuddannelse, fortæller Andreas Schuldt Jørgensen.

Men det betyder ikke, at man skal sidde på skolebænken i dagtimerne.

- Det kommer an på, hvad der passer en bedst. Man kan tage det på ugebasis, eller man kan tage det som et weekendforløb, fortæller Andreas Schuldt Jørgensen.

Til informationsmødet får du også mulighed for at snakke med andre brandmænd ansat hos Midtjysk Brand og Redning, som over en kop kaffe og et stykke kage vil kunne forklare, hvad det indebærer at være brandmand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce