Annonce
112

Brandvæsnet holder folk hjemme: - Borgerne skal ikke være nervøse

Pandemi eller ej. De store, røde brandbiler står som sædvanlig klar i garagen på brandstationen på Industrivej i Viborg - og det gør de i øvrigt også på stationerne i Møldrup, Stoholm, Bjerringbro, Ørum og Karup. Foto: Morten Dueholm.
De omkring 140 brandfolk i Viborg Kommune skal passe ekstra godt på ikke at blive syge i denne tid. Derfor har Midtjysk Brand og Redning indført en række tiltag, der skal hindre smittespredning, således at beredskabet stadig er klar til at rykke ud.

Viborgegnen: Covid-19 har for længst lagt en dæmper på hele samfundet.

Mange arbejder hjemme fra computeren, men nogle arbejdsopgaver kan simpelthen ikke klares fra hjemmekontoret - for eksempel brandslukning.

- Det er svært for os at slukke en brand hjemmefra. Altså med mindre vi får den leveret derhjemme, og det er jo ikke så godt, hvis vi gør det, siger Klaus Vibe Hebsgaard, som er beredskabsdirektør i Midtjysk Brand og Redning.

Hans i alt 240 medarbejdere, som fordeler sig på 10 brandstationer i Viborg og Silkeborg kommuner, bestrider en af de såkaldt kritiske samfundsfunktioner, og derfor er det ekstra vigtigt, at de i en epidemi-tid som denne holder sig raske og friske.

Af den grund har brandvæsnet også taget sig en lang række forholdsregler blandt medarbejderne - hvoraf cirka 140 er placeret i Viborg Kommune. På alle brandstationerne er øvelser og sociale aktiviteter suspenderet, og derudover er der kommet mandskabsrestriktioner på de store brandbiler, således at der nu kun må være maksimum fire mand i vognene, selvom der er plads til seks.

Derudover er brandsyn på institutioner aflyst, og alle Midtjysk Brand og Rednings administrative medarbejdere, som ikke skal ud at slukke brande, er sendt hjem.

- Borgerne i Viborg Kommune skal ikke være nervøse for, om brandvæsenet kommer og slukker brand. Det gør vi. Vi kommer. Og vi har godt styr på det, siger Klaus Vibe Hebsgaard.

Annonce

Borgerne i Viborg Kommune skal ikke være nervøse for, om brandvæsenet kommer og slukker brand. Det gør vi. Vi kommer. Og vi har godt styr på det

Klaus Vibe Hebsgaard, beredskabsdirektør, Midtjysk Brand og Redning

Passe ekstra godt på

Langt størstedelen af brandfolkene hos Midtjysk Brand og Redning er ansat på deltid.

Derfor er det ekstra vigtigt, at de også gør, hvad de kan på deres daglige arbejdspladser for at undgå at blive smittet med corona-virus.

- Vi holder de kære brandfolk hjemme så meget som muligt. De skal selvfølgelig passe deres hovedarbejdsplads, men de er skilt ad, så de ikke vil kunne smitte hinanden. De møder kun på stationen, når de bliver kaldt til brand, siger beredskabsdirektøren og tilføjer, at den nye situation ikke er helt uden problemer.

- Udfordringen er at holde humøret højt i en anderledes hverdag. Men alle er bekendt med situationen, og alle ved jo, at man udfylder en vigtig rolle i samfundet ved at være brandmand, og derfor skal man passe ekstra godt på sig selv, siger Klaus Vibe Hebsgaard.

I arbejdet med at slukke brande og hjælpe til ved slemme færdselsulykker risikerer brandfolkene at komme i tæt kontakt med eventuelt smittede borgere, men også dette har beredskabet forsøgt at sikre sig mest muligt imod.

- Vi har lavet en instruks i forhold til corona, og vi tager selvfølgelig ekstra forholdsregler, hvis vi ved, at vedkommende er smittet, dér hvor vi skal lave en indsats. Men vi er jo godt beskyttet, i og med at vi har røgdykkerapparat på ryggen, siger Klaus Vibe Hebsgaard.

Brandstationerne i Viborg Kommune er placeret i Viborg, Bjerringbro, Stoholm, Karup, Møldrup og Ørum.

Brandvæsnet gør, hvad det kan for at hindre smitte blandt sine i alt 240 medarbejdere, fortæller beredskabsdirektør i Midtjysk Brand og Redning, Klaus Vibe Hebsgaard. Cirka 140 af de medarbejdere holder til i Viborg Kommune. Arkivfoto: Johnny Pedersen.
Ligesom bilerne er branddragterne på stationen i Viborg også klar til straks at komme i aktion. Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce