x
Annonce
Viborg

Brandvarm debat om vandmiljø

Jørgen E. Olesen fortæller om de nyeste videnskabelige resultater for vandmiljøet.

På tirsdag, den 22. januar, fortæller professor Jørgen E. Olesen på landbrugsskolen om videnskab og vandmiljø.

Viborg: Så blusser krigen op igen. En ny rapport fra Aarhus Universitet har fået landbruget på den ene side og naturfolk på den anden op på barrikaderne.

Årsagen er, at en ny rapport slår fast, at udledningen af kvælstof til vandmiljøet ikke falder som forventet.

Det fik i går miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) til at slå fast, at landbrugets indsats for vandmiljøet skal speedes op.

Det betyder, at folkebladets længe planlagte møde om vandmiljøet bliver særdeles aktuelt. På tirsdag, den 22. januar klokken 19.00, er der et offentligt møde om sagen på Asmildkloster Landbrugsskole. Alle interesserede er velkomne.

På mødet vil professor Jørgen E. Olesen fra Aarhus Universitet, Foulum, med baggrund i de nyeste videnskabelige resultater lægge op til spørgsmål og debat om vandmiljøet.

Emnet er ekstra interessant i Viborg Kommune, fordi kommunen er rig på ådale, søer og en fjord, der er påvirket af de næringsstoffer, som bliver udledt.

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen er utålmodig og peger blandt andet på, at det går for langsomt med for eksempel at lave vådområder.

- Der skal ikke være nogen tvivl - hvis ikke landbruget leverer denne indsats frivilligt, vil den skulle leveres på anden måde, slår han fast i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

VFF-direktør vil få det bedste ud af forfærdelig situation

Viborg

Kæmper for at følge med: Efterspørgslen på Bilka To Go er eksploderet

Annonce