Annonce
Bjerringbro

Bridgeklubben har plads til flere

Formanden for Bjerringbro Bridgeklub Jens Gryholt (tv) og sekretæren Jørn Hansen er klar til sæsonstart i de nye lokaler. Foto: Hanne Bliksted
Bridgespillerne starter ny sæson i Foreningshuset Enggården

Bjerringbro: Efteråret og indendørs aktiviteterne nærmer sig, og når Bjerringbro Bridgeklub starter sæsonen tirsdag 3. september så er det i nye lokaler. Klubben er flyttet fra Sønderbro Forsamlingshus til Foreningshuset Enggården i byens nordlige del.

Her på førstesalen deler de lokale med bankospillerne. Hver forening har sine egne borde i hver ende af lokalet. Bridgeklubben har gennem årene flyttet lidt rundt i Bjerringbro, og hver gang medbragt sine egne grønne bridge-spilleborde.

- Jo er vi glade for at være her, Sønderbro Forsamlingshus er ret slidt, og vores borde stod ikke så godt på det gamle skæve gulv, fortæller klubbens sekretær Jørn Hansen.

Gentleman-sport

Formanden Jens Gryholt har spillet bridge i 39 år, mens Jørn Hansen kun har spillet i fem år. Han startede med et kursus i Silkeborg og kom så til Bjerringbro Bridgeklub, hvor han nu er fast spiller både tirsdag og torsdag.

- Jeg har altid spillet meget kort, og da jeg stoppede på arbejdsmarkedet, opfordrede en bekendt mig til at starte på bridge. Det er en gentleman-sport, for man hilser på hinanden før spillet, og bagefter siger man pænt tak for spillet. Og der er ikke noget med at være sur eller skælde ud, hvis man taber, siger han, som dog har hørt klubmedlemmer i højrøstet diskussion på vej ud til bilerne efter en spilleaften.

I bridge spiller man med fast makker, og derfor er det vigtigt at man kender hinanden, at man kan enes, og endelig er på nogenlunde samme niveau, så man kan hjælpe hinanden.

Seniorer

Det er ikke nogen hemmelighed, at mange bridgespillere er oppe i alderen. Gennemsnitsalderen for medlemmerne i Bjerringbro Bridgeklub er knap 78 år.

- Vi glæder os over, at der i Viborg og andre steder er skolebridge, hvor vi også bidrager med hjælpere til kurserne i Viborg Ny Bridgeklub. Håbet er, at de unge mennesker går hjem og fortæller bedsteforældrene, at bridge er et sjovt og socialt spil, som holder hovedet i gang, og vi så kan få flere nye medlemmer.

Bjerringbro Bridgeklub har i denne sæson et undervisningshold, som starter 26. september. Otte personer er tilmeldt og formanden håber på endnu flere, så den nu 70-årige Bjerringbro Bridgeklub kan fortsætte mange år endnu.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce