Annonce
Viborg

Britiske veteranbiler gjorde stop i Viborg

Masser af verteranbiler fra Storbritiannen var fredag eftermiddag at finde på Nytorv. Foto: Thomas Mark

Fredag eftermiddag var Nytorv indhyldet i smukke og velholdte veteranbilder. Fælles var, at de alle kommer fra Storbritannien - og at de alle gjorde et midlertidigt stop i Viborg.

Viborg: Det er sådan set meget normalt, at der holder biler ned langs Nytov i Viborgs gågade, hvor vejen slår bugt rundt om den gamle bydel. Her holder der til dagligt Renault Clio'er, Citron Berlingo'er og Kia Rio'er. Udmærkede biler alle sammen, men fredag eftermiddag var niveauet alligevel et ganske andet.

For her var der skabt plads til bilmærker som Lotus, Rover, Ford og Austin-Haeley tilbage fra dengang, britisk bilindustri var på sit højeste. British Motor Show var kommet til Viborg.

To af de velkørende deltagere til showet, var Finn og Erika Christiansen, der havde taget turen fra Gråsten i Sønderjylland. De ankom i deres Austin-Healey, som Finn Christiansen selv har bygget op.

- Dengang jeg var i lære for mange år siden, kom der sådan en ind på værkstedet. Der sagde jeg til mig selv: "Finn, sådan én skal du have". Den blev godt nok solgt til anden side dengang, men mange år efter, da vi blev gamle, fik vi også råd til at købe sådan en bil, fortalte Finn Christiansen med entusiasme i stemmen, inden han blev suppleret af hustruen:

- Og vi har tiden til at køre i den nu. Vi nyder at komme ud, fortæller Erika Christiansen.

De to pensionister rejser rundt i Danmark og Tyskland med deres bil, hvor der er et stort fællesskab omkring bilerne samtidig med, at der er konkurrencer om at have den smukkeste og mest velholdte bil inden for forskellige kategorier.

Finn, Erika og alle bilerne var dog kun i Viborg for en kort stund. I to timer stod bilerne på Nytorv, inden de cirka klokken 18 trillede videre til Strandet Hovedgaard. Her kan man lørdag se de samme og endnu flere køretøjer mellem klokken 10 og 17.

Erika og Finn Christiansen rejser rundt i både Danmark og Tyskland med deres Austin-Haeley. Foto: Thomas Mark
Finn Christiansen har selv bygget den og veligeholdt den smukke veteranbil, som har været en drøm for ham lige siden lærlingetiden. Foto: Thomas Mark
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Tre indbrud i Houlkær

Viborg FF

VFF-træner har respekt for toprival - men tager til Silkeborg for at udbygge forspringet

Annonce