Annonce
Sport

Bronzemedaljer på vej til Viborg: De grønblusede sejrer i Esbjerg

Spillerne fra Viborg HK får bronze efter sejren over Team Esbjerg i Blue Water Dokken i Esbjerg lørdag den 26. maj 2018. . (Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix)

Viborg HK vandt lørdag aften den tredje og afgørende bronzekamp mod Team Esbjerg efter en utrolig tæt kamp, der måtte afgøres i omkamp.

Esbjerg: Efter to vidt forskellige forudgående bronzekampe havde Viborg HK lørdag aften muligheden for at tage revanche i Blue Water Dokken, hvor den sidste oplevelse for blot en uge siden samme sted bød på et sviende ni måls nederlag til de grønblusede.

Og efter første halvleg så det ud til en gentagelse af netop den kamp.

Begge hold havde fuld fart på fra første fløjt. Men bedst fra start kom Team Esbjerg, der med Kristina Liscevic i spidsen, bragede afsted. Selvom Viborg HK fulgte med langt hen af vejen med især Line Haugsteds scoringer, så var Team Esbjerg efter 13 minutter foran med 9-6. Det fik Allan Heine til at tage timeout.

Men timeouten så ud til at virke bedre for Team Esbjerg, der fik bedre og bedre styr på kampen. Fem minutter senere var hjemmeholdet foran med 14-8, især på grund af manglende opdækning på fløjene, som let og elegant snød både Rikke Poulsen og Josephine Nordstrøm. Det fik en frustreret Allan Heine til at bruge endnu en timeout med 11 minutter tilbage af første halvleg.

Og så kom der mere styr på tingene. Eller det vil sige, at der kom flere Viborg HK-scoringer, men i forsvaret var der stadig ikke styr på de to strege, der konstant trak straffekast til sig.

Rikke Poulsen fik taget en smule fra i målet, og både Natasha Nolevska og Amalie Grøn fik scoret fra Viborg-fløjene. Men alligevel var halvlegen totalt domineret af Team Esbjerg, der kunne gå til pause med føringen 19-14.

Viborg HK kæmpede sig tilbage

Efter pausen var der tanket op hos Viborg HK'erne, der med masser af tempo fik scoret fem hurtige mål på seks minutter, hvor Team Esbjerg slet ikke kom rigtigt til skud. Line Haugsted og Line Uno var de helt store profiler, hvilket fik spændingen tilbage i kampen med stillingen 19-19.

Team Esbjerg-træner Jesper Jensen var tosset over den dårlige start på anden halvleg, og han tog timeout efter fem minutter.

Stine Bodholt blev efter 10 minutter tildelt et rødt kort efter tre to minutters udvisninger. Det svækkede Viborg HK gevaldigt, og Team Esbjerg udnyttede overtallet til at komme foran med tre mål igen, 23-20.

Men Viborg HK gav ikke op, og holdet kæmpede sig tilbage til 26-26 med otte minutter igen. Og herfra fulgtes de to hold med skiftende føringer kampen ud. Det var svært for begge hold at holde nerverne tilbage i kampens sidste minutter, hvor hjemmeholdet bestemt gjorde, hvad det kunne for at sikre medaljerne.

Med et minut tilbage var stillingen 30-30, og Viborg HK havde muligheden for at score og gøre det svært for vestjyderne. Men Line Uno skød halvhjertet på Toft, som greb skudet ud. Esbjerg smed den væk i den anden ende, men Viborg HK kom ikke til skud, før der blev fløjtet for nøl.

Team Esbjerg havde ni sekunder til at få afsluttet, men bolden blev tabt. Derfor endte den ordinære spilletid uafgjort 30-30.

Annonce

Omkampen afgjorde slaget

To gange fem minutter. Sådan lød omkampen, der blev fløjtet i gang i en varm hal, hvor publikum næsten var mere tændte end spillerne på banen.

Den første halvleg gik hurtigt, og den endte helt lige 31-31. Men i den anden overtidshalvleg kunne Viborg HK spille sig til bronzemedaljerne efter flere fejl af Team Esbjerg - og en Kristina Jørgensen i Viborg-trøjen, der virkelig tog ansvar.

Viborg HK vandt 36-34.

Annonce
Viborg For abonnenter

75-årige Karl Erik ryster og skal til undersøgelse på hospitalet - men to ugers forsøg på at få kontakt med Patientkontoret har været forgæves

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Tidsplan er klar: Nu river Bach Gruppen Vesterbro Torv ned

Alarm 112 For abonnenter

Pludselig stod der en kvart million på kontoen: Hashhandleren anede ikke, hvor de kom fra - påstår han

Debat

Høje bygninger kaster altid lange skygger

Rundt om Viborg

Lystfiskere er bekymrede: Karup Å er misfarvet af okker

Debat

Det er vores forbandede pligt at lytte – især til dem der ikke råber højt

Viborg FF For abonnenter

Viborg FF spillede solid reservekamp mod Hobro - U19-bomber og erfaren Viborg-dreng sprang i øjnene

Sport For abonnenter

Målræven Stine Andersen gør status: - Jeg håber snart, jeg brænder banen af igen

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Viborg

Forsvaret forurenede bæk: Nu skal kød fra kvæg alligevel testes for giftstoffer

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Leder For abonnenter

Vesterbro Torv: Så siger vi snart farvel til ruinen!

Viborg FF For abonnenter

Genlæs liveblog: Viborg FF-reserver vinder sikker 4-0-sejr over Hobro

Alarm 112

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn

Annonce